Ipiggy

Pratite što je u vašoj kasici prasici uz ovu domaću aplikaciju

31.07.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Ako vidite neki odjevni predmet ili gadget koji vam se sviđa, možete ga uslikati i zajedno s njegovom cijenom dodati u Ipiggy. Kako će se vaša kasica puniti, tako ćete dolaziti bliže stvarima na vašoj listi želja

Ima li još itko kod kuće kasicu prasicu? Limenku ili čarapu u koju stavljaju sitniš? Ili sve vaše štednje prepuštate bankama? Za sve vas koji još uvijek preferirate tradicionalni način štednje, Neven Bučević za ima Ipiggy.

Pratite što stoji u vašoj kasici

Ipiggy pomaže pri štednji tako da prati koliko ste novca ubacili u kasicu prasicu. Svaki put kada prasici dodate određenu količinu novca, jednostavno upišite taj iznos u aplikaciju. Možete napraviti i listu želja predmeta za koje štedite.

Na primjer, ako vidite neki odjevni predmet ili gadget koji vam se sviđa, možete ga uslikati (ili mu dodijeliti neku fora ikonicu!) i s njegovom cijenom dodati u Ipiggy. Kako će se vaša kasica puniti, tako ćete dolaziti bliže stvarima na vašoj listi želja.

Dodatno, Ipiggy će prepoznati u kojem jezičnom sustavu radi vaš mobitel i sukladno time odrediti valutu u kojoj štedite. Isprva je bila ideja da Ipiggy ne koristi stvarne valute, već nacrtane novčiće. No kako je sustav označavanje znamenki u brojevima različit u dosta zemalja (npr. u Hrvatskoj možemo napisati 1.000, ali u Americi se piše 1,000) prešao je na sustav valuta. 'Zasad je Ipiggyeva granica oko 999,999 novčića' objašnjava Neven.

Kći kao inspiracija

Izradio je ovu aplikaciju u šest mjeseci i to mu je prvo programersko iskustvo. Na iStore-u je već dva i pol mjeseca. 'Ljudi inače čekaju po par mjeseci da im se odobri aplikacija, ali meni su ju prihvatili iz prve', tvrdi Neven. Napravio ju je za svoju četrnaestogodišnju kćer, te je čak i kupio iPhone da testira kako aplikacija radi.

'Njena generacija obožava video igre, ali se kloni aplikacija' objašnjava Neven. Ona mu je osim inspiracije, bila i jedna od beta testera. Kako je htio da aplikacija bude što primamljivija toj mlađoj generaciji, bilo mu je bitno što ona misli.

'Ako ona kaže da je prekomplicirano, znači da moram nešto promijeniti' komentira Neven. Sve unutar aplikacije je sam napravio, od programskog koda, do ilustracija. Osim njegove kćeri, trenutno nema puno korisnika aplikacije, ali bitno mu je da je ona zadovoljna. 'Čak je i uštedjela za tenisice' sa smiješkom komentira Neven.