TEHNO SAVJETI

Povežite Google Maps s ostalim aplikacijama uz ove korisne trikove

15.12.2019 u 08:03

Bionic
Reading

Google već godinama učinkovito povezuje sve svoje online aplikacije uključujući i popularni alat za navigaciju Google Maps. Evo kako i njega možete povezati s ostalim predstavnicima Googleove ponude web programa

Google Maps trenutno je jedno od Googleovih najvećih dostignuća. Ova usluga pomaže milijunima ljudi da nađu put do odredišta, dijele precizni put do željene adrese i na vrijeme dolaze na ugovorene sastanke.

Korisnost ove aplikacije seže i dalje te se povezuje s ostalim Googleovim uslugama uz koje se integrira. Evo nekoliko vrlo zanimljivih i korisnih načina na koje Google Maps možete iskoristiti izvan posvećene aplikacije.

TEHNO IZBOR

Izabrali smo: Ovo su najbolji smartfoni u 2019.

Pogledaj galeriju

Pohranite Google mapu na Google Disk

Ako imate Google profil, postoji šansa da barem na neki način koristite Google Disk. Jeste li znali da također možete unutar Google Drivea koristiti i Google Maps?

Da biste napravili novu kartu, odite na New > More > Google > My Maps. Ovo će vas odvesti na stranicu Google Mapsa gdje možete planirati putovanje i to na nekoliko različitih razina. Nakon što ste gotovi sa mapom, samo zatvorite karticu i sve će promjene biti automatski pohranjene na vaš Google Disk. Sve što trebate napraviti je imenovati mapu kako poslije na nju ne biste zaboravili.

Mape možete pregledavati i u različitim mapama. Ova vrsta organizacije korisna je za veća putovanja tijekom kojih posjećujete nekoliko različitih mjesta, pa vam sve karte trebaju u istoj mapi.

Ubacite Google mapu u bilo koju vašu Google web stranicu

Ako koristite Google Sites kako biste objavili svoju stranicu, uvijek u nju možete integrirati mapu napravljenu u Google Mapsima.

U modu za uređivanje stranice samo ubacite mapu pritiskom na Insert > Map. Na sljedećoj stranici upišite adresu koju želite prikazati na stranici i Google će ju tamo postaviti. Vidjet ćete radnu verziju zemljovida unutar samog prozora.

Nakon što ste ubacili mapu možete podesiti način na koji će ona biti integrirana u vaš web. Moguće je podesiti širinu i visinu ili dodati dodatne vizualne elemente kako biste ju istaknuli.

Ubacite Google Mapu u Google kalendar

Još jedna izvrsna integracija Google Mapsa s ostalim proizvodima iz Googlemogućnost je povezivanja poveznice na mapu s određenim događajem u Google kalendaru.

Nakon što upišete detalje događaja dodajte lokaciju klikom na Add location. Upišite adresu ili ime lokacije i Google će automatski prikazati listu adresa povezanih s terminom opisanim u polju. Kada ste pronašli adresu koju tražite samo klikinte na nju kako biste ju dodali u svoj event. Nakon što ste unijeli sve detalje, pritisnite na Save i spremite datum.