U NUŽDI

'Posudite' malo struje za svoj pametni telefon

11.10.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Smartphone-to-Smartphone Charger Cable omogućuje da 'posudite' malo struje iz drugog pametnog telefona i tako u nuždi produljite trajanje baterije

Svi se u nekome trenutku nađemo u situaciji da nam je mobilni telefon prijeko potreban, no baterija na našem mobilnom ljubimcu već je na izdisaju. Istovremeno, baterija na mobilnom telefonu kolege lijepo se zeleni.

Da, mogli biste 'posuditi' njegov mobilni telefon, ali svi kontakti su u vašem imeniku, a i e-mail koji željno iščekujete doći će u dolaznu poštu (inbox).

Iz Japana nude zanimljivo rješenje za taj problem, a koje će biti poznato svima koji su palili automobil pomoću kablova.

Radi se o Smartphone-to-Smartphone Charger Cableu, kablu 'microUSB-microUSB' koji može služiti kao kabel za prijenos struje iz jednog pametnog telefona u drugi.

Dovoljno je priključiti kabel na telefone i pustiti da se prazna baterija napuni dovoljno da možete obaviti najnužnije pozive dok ne dođete do konkretnijeg izvora energije.

Mana je ovoga sustava punjenja u nuždi što nakon punjenja imate dva uređaja koji imaju slabu bateriju i prisiljeni ste u što skorije vrijeme potražiti punjač.

Osim toga, kabel funkcionira samo s nekoliko modela pametnih telefona novije generacije i nema mogućnost spajanja na iPhone.

Ako se ipak odlučite na kupnju ovog 'punjača', dostupan je na stranicama GeekStuff4U, po cijeni od 15,30 dolara (oko 86 kuna).