uređivanje videa

Google Photos za iPhone postaje još bolji, evo što su pripremili

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 01.09.2020 11:49
  • Objavljeno 01.09.2020 u 11:39
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Korisnici Appleovih smartfona od sad će unutar aplikacije moći detaljnije uređivati video zapise, a bit će im dostupni i brojni šareni filtri

Google Photos za iOS dobit će nadograđeni sustav za uređivanje videa koji dodaje nekoliko vrlo korisnih značajki uključujući i mogućnost rezanja kadra, dodavanja filtra, skraćivanja snimke te podešavanja ekspozicije, kontrasta i zasićenosti.

Novi editor za video svoje korijene povlači od prepoznatljivog sustava za uređivanje fotografija, što znači da korisnik samo treba pritisnuti opciju za uređivanje (edit). Prema 9to5Google, korisnicima je na raspolaganju velik broj filtra, uključujući i onaj automatski. Ako želite potpunu kontrolu nad uređivanjem, na raspolaganju vam je izbornik Light (za ekspoziciju, kontrast, razinu bijele, naglašene tonove, sjene, crnu i vinjete) i Color (za zasićenje, toplinu boje, ton i duboku plavu).

Izbornik za izrezivanje videa napravljen je za prilagodbu uratka medijskim platformama poput Instagrama. Najnovije nadogradnje, ukratko, jako dobro rade na 'dopunjavanju' opcija koje su korisnicima najviše nedostajale. Vlasnici Androida su, bar donedavno, imali samo osnovne alate za uređivanje videa.

Nove značajke koje uskoro dolaze na iOS slične su onima koje smo vidjeli u verziji aplikacije za Android, no ni dalje ne znamo kada će ih Google baciti u pogon. Uz nove alate dostupne na iOS-u, samo je pitanje vremena kada će ih kompanija odlučiti 'preseliti' i na Android.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!