TEHNO NOVITETI

Samsung predstavio novu liniju kućanskih aparata pogonjenih umjetnom inteligencijom

01.09.2020 u 10:13

Bionic
Reading

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je novu liniju pametnih perilica za rublje i hladnjaka sa zamrzivačem u donjem dijelu uređaja

Samsung je predstavio novu seriju naprednih kućanskih aparata. Liniju uređaja predvodi model WW9800T 1 sa Samsung EcoBubble Quick i QuickDrive tehnologijama, kao i funkcijama koje se temelje na umjetnoj inteligenciji koja automatski bira i prilagođava programe pranja.

Novi RB7300 hladnjak 2 karakteriziraju poboljšane mogućnosti hlađenja. Ovim modelom linija Bespoke 3 je po prvi putdostupna u Europi, kao Samsung kuhinjsko rješenje koje se personalizira u skladu sa korisničkim potrebama.

Perilica pogonjena umjetnom inteligencijom

Nova perilica rublja WW9800T skraćuje vrijeme pranja i smanjuju potrošnju energije, uz mogućnost personaliziranog sustava pranja u skladu s količinom i vrstom odjeće. Bubanj ovog modela okreće se neovisno o stražnjem dijelu, a rezultat je, prema Samsungu, temeljitije oprano rublje. Samsung Digital Inverter kompresor povećava energetsku učinkovitost korištenjem magneta za bolje performanse i tiši ciklus pranja.

Novi uređaji dolaze i sa Samsung EcoBubble tehnologijom koja pojačava učinak deterdženta pretvarajući ga u mjehuriće koji brže prodiru u tkaninu.

Konačno, novi uređaj koristi umjetnu inteligenciju koja pamti navike i ponašanje korisnika te na ekranu uređaja predlaže najprikladnije programe pranja. AI Wash opcija koristi senzore za otkrivanje težine i vrste materijala za pranje rublja u bubnju, temeljem čega procjenjuje potrebnu količinu vode i deterdženta.Postupak automatskog sušenja Cycle Link aktivira najprikladnije senzore za pranje i sušenje za svaki pojedini ciklus pranja.

Svi uređaji u novoj liniji Samsung perilica su kompatibilni sa IoT platformom SmartThings.

Novi BMF hladnjak

Unutrašnji zidovi novog BMF hladnjaka znatno su tanji, pa hladnjak s volumenom većim od 385L pruža puno prostora za spremanje namirnica.

Novi hladnjak dizajniran je tako da hranu održava svježom dva puta duže. Dolazi s odjeljkom Optimal Fresh + koji se može koristiti kao jedna ladica ili podijeljen u dva odvojena odjeljka. Lijeva, hladnija strana optimizirana je za spremanje mesa i ribe, dok je desna strana idealna za voće i povrće. Kompresor hladnjaka automatski prilagođava performanse hlađenja na svih sedam razina polica, trošeći manje energije.

Hladnjak RB7300, kao i nove Samsung perilice rublja, bit će predstavljeni 2. rujna na virtualnom događaju Samsung Life Unstoppable.