NOVITETI

Pogledajte kako Sonyjev zvučnik vizualizira zvuk

04.07.2015 u 07:42

Bionic
Reading

U spotu za zvučnik MHC-V7D geometrijski uzorci formiraju se vibracijama pojedinih frekvencija zvuka, voda oponaša dinamički raspon vokala, a ferofluid 'pleše' i razvija se u formacije pomoću elektromagneta

MHC-V7D donosi 1550 W zvučnog pritiska (RMS 1440W, 105.5dB SPL) zahvaljujući Sonyjevoj novoj tehnologiji Smart High Power, dizajniranoj za povećanje akustičnog pritiska. Opremljen je tehnologijom Clear Audio+ za optimizaciju zvuka i zvučnih opcija s jednim dodirom, kao i nogometnim načinom rada.

Također, nudi zvučne efekte DJ i Sampler, pomoću kojih u pjesme možete ubaciti, recimo, klicanje publike ili dodati vlastiti glas omiljenim pjesmama pomoću dva utora za mikrofone za karaoke te integirano i podesivo prostorno osvjetljenje koje se usklađuje s ritmom glazbe.

Zvučnikom je moguće upravljate pokretima ruke, kao i povezati ga s pametnim telefonom, tablet ili prijenosnim računalom putem NFC-a ili Bluetootha. Prati ga aplikacija Fiestable (za Android i App Store).


Zvučnik MHC-V7D je dostupan za 650 eura (oko pet tisuća kuna).

U Sonyju su napravili video kimatičko testiranje uz pjesmu Kiesze 'Hideaway'. Kimatički učinak otkrio je 1680. godine Robert Hooke. Kimatika se bavi proučavanjem mogućnosti kako se zvuk čini vidljivim, obično kroz kontrolirani pomak čestica na vibrirajućim pločama ili membranama. U ovom eksperimentu vibracije je stvorio zvuk Sonyjevih zvučnika MHC-V7D.

Kako bi demonstrirali tehnologiju Smart High Power, kombinacija tri plesne boje bila je stavljena izravno na woofer. Kako Hideaway svira, boja je snimljena iznimno usporeno jer 'skače' u ritmu pjesme, boje se miješaju i kapljice boje padaju natrag kako bi vizualno naslikale sliku.

U spotu možete vidjeti kako se geometrijski uzorci formiraju vibracijama pojedinih frekvencija zvuka, vodu koja oponaša dinamički raspon vokala te ferofluid koji 'pleše' i razvija se u formacije pomoću elektromagneta.

Pogledajte:

Cymatics tests the power of Sony's MHC-V7D speakers with the Kiesza hit - Hideaway