svaki dolar vrijedi

Podržite i vi hrvatsku igraću konzolu na Kickstarteru!

27.03.2017 u 12:23

Bionic
Reading

Projekt ručne retro igraće konzole, djelo mladog Karlovčanina Alberta Gajšaka, na najvećoj svjetskoj platformi za zajedničko financiranje traži 10 tisuća dolara

O Makerbuinu smo opširnije pisali početkom ove godine. Riječ je o igraćoj konzoli namijenjenoj svima starijima od 11 godina koji žele na zabavan način nešto korisno naučiti i ručno je sastaviti.

Kako biste je sastavili i pokrenuli, potrebno je vrlo malo predznanja. Temelji se na Arduinu i nalikuje na Nintendov GameBoy. Na nju je moguće povezati većinu modula izrađenih za tu platformu koje možete lako naći na internetu.

Ne samo što je možete sami sastaviti, već možete i programirati svoje igre (koristeći platformu Arduino IDE, temeljenu na programskim jezicima C/C++). Makerbuino je kompatibilan s igrama iz kolekcije Gamebuino. Podržava klasične igre poput tetrisa, ali i igranje više igrača zajedno (multiplayer).

Projekt je prije tri godine pokrenuo mladi Karlovčanin Albert Gajšak tijekom ljetnih praznika. Prvi prototip bio je sastavljen od modula s interneta povezanih žicama na univerzalnoj pločici od pertinaksa.

Kampanja se odmah našla u Kickstarterovoj rubrici Projects we love, u kojoj urednici te platforme za crowdfunding preporučuju financijerima pojedine projekte. 

Kampanjom u kojoj ide na sve ili ništa Albert želi sakupiti 10 tisuća dolara kako bi pokrenuo masovnu proizvodnju Makerbuina. U vrijeme pripreme ovog teksta već je prikupio 7.101 dolar od 154 financijera. Do kraja kampanje ostala su još 22 dana.

Umjesto nove igre kupite konzolu i naučite nešto novo.

Kategorija nagrada za financijere koji su uložili 30 dolara već je rasprodana. Njih sto dobit će tijekom travnja Makerbuino kit sa svim komponentamaza sastavljanje igraće konzole. No, možete se još uvijek priključiti i podržati domaću igraću konzolu u maniri uradi sam.

Za četiri dolara uvrstit će vas na popis financijera na stranici makerbuino.com i poslati vam naljepnicu. Za 35 i više dolara na adresu tijekom svibnja stići će vam standardni komplet Makerbuino. Za deset dolara više poslat će vam još i set alata ili set Makerbuino namijenjen više istraživački nastrojenima, ili - ako vam se ne da lemiti - već sastavljeni Makerbuino.

Za 65 dolara dobit ćete paket s dvije konzole za multiplayer i kabelom za povezivanje. Za isti takav paket sa sastavljenim konzolama trebat ćete izdvojiti 80 dolara.  U paketu za 160 dolara naći ćete pet Makerbuina, tri kabela za povezivanje, dodatnu opremu, rezervne dijelove.

Izdvojite li 300 dolara, možete nabaviti obrazovni paket s deset Makerbuina, šest kabela, rezervnim dijelovima i obrazovnim materijalima, dok za 550 dolara očekujte paket s deset standardnih setova, deset setova alata i pratećomopremom, šest kabela...

Više: Makerbuino - a DIY game console

MAKERbuino - a DIY game console | Kickstarter Technology Izvor: Društvene mreže / Autor: Kickstarter Technology