crowdfunding

Radnice Kamenskog trebaju nove strojeve i vašu pomoć

20.03.2017 u 11:01

Bionic
Reading

U udruzi Kamensko pokrenuli su na platformi za zajedničko financiranje Indiegogo kampanju kojom žele prikupiti novac za strojeve kojim će proširiti i modernizirati proizvodnju

'Želja nam je da žene koje su postale simbol prevarenih hrvatskih radnika te istovremeno simbol snage i hrabrosti, dobiju svoju novu šansu koju su itekako zaslužile, kako bi mogle raditi kvalitetno i konkurirati na tržištu. Pomozite nam da vratimo nadu!', naveli su iz Tima za bolju Hrvatsku koji je službeni nositelj kampanje udruge Kamensko na platformi za crowdfunding Indiegogo.

Dosad je prikupljeno 5.202 američkih dolara od 186 financijera. Imaju još 17 dana kako bi ostvarili fleksibilni cilj od 22.900 dolara.

Trenutno je u udruzi Kamensko zaposleno osam ljudi i pet volontera. Nedavno su posao u Udruzi dobile dvije žene iz propale tvornice DTR, a žene iz Udruge planiraju zaposliti još dvije koje su ostale bez posla u DTR-u.

Kad nabave potrebne strojeve planiraju proizvoditi i košulje kakve je nekada proizvodio DTR. Njihovi sadašnji strojevi su za kućnu uporabu, pa stoga nisu pogodni za zahtjevnije poslove. 

Udruga Kamensko - Crowdfunding kampanja Izvor: Društvene mreže / Autor: Kampanje za bolju Hrvatsku

Strojevi koje žele nabaviti omogućili bi im proizvodnju, kvalitetu i konkurentnost na domaćem i inozemnom tekstilnom tržištu.

Osim samih strojeva, prikupljenim novcem nabavit će materijal potreban za proizvodnju te organizirati proizvodnju modne linije kojom će ići na tržište.  Pored pokretanja proizvodnje i zapošljavanja novih radnika, u udruzi Kamensko žele otvoriti i prvu fizičku trgovinu u Zagrebu, kao i svoj internet dućan.

Za pet dolara dobit ćete personaliziranu zahvalnicu. Za 15 dolara i poštarinu uz zahvalnicu će na vašu adresu stići i ručni rad. Trideset dolara i poštarina donijet će vam zahvalnicu i unikatan nakit, pedeset dolara još i popravak omiljenog predmeta. 

Za sto dolara možete očekivati pletivo za iduću zimu, za 250 majicu s posebnom porukom, za 500 svilenu žensku bluzu, za 500 mušku košulju. Za 1000 dolara možete dobiti ili svilenu žensku košulju sašivenu po mjeri i prema vašem dizajnu, ili košulju i kravatu, s rokom isporuke u rujnu ove godine.

Više: Indiegogo