GOOGLE FILES GO

Počistite svoj Android s novom aplikacijom iz Googlea

12.11.2017 u 08:47

Bionic
Reading

Znamo kako se osjećate: vaš Android je pun aplikacija i slika, sve je usporeno i ne znate kako si pomoći. Googleov Files Go ima jedan zadatak - počistiti nepotrebno i sačuvati ono najvažnije

Google je izbacio beta verziju aplikacije Files Go, što znači da ju možete isprobati već danas. Riječ je o menadžeru podataka za Android uz kojeg korisnici iz svojeg uređaja mogu izvući nekoliko dodatnih megabytea slobodnog prostora. Aplikacija omogućuje dijeljenje podataka s drugim korisnicima Androida na način vrlo sličan Appleovom AirDropu, izvještava Makeuseof.

Files Go radi nekoliko stvari dizajniranih da vam pomognu počistiti uređaj i olakšati vam organizaciju podataka. Riječ je o relativno maloj aplikaciji manjoj od 6 MB, što znači da će ju moći korisititi i vlasnici prilično zastarjelih Androida.

O čemu se radi?

Google Play kaže da Files Go 'prepoznaje duplikate fotografija i rijetko korištene aplikacije, pomaže vam brže pronaći uvezene slike, videozapise i dokumente'. On također pomaže dijeliti podatke bez spajanja na internet - i to 'brzo i sigurno'. Najzanimljivija značajka inspirirana Appleovim AirPlayjem je razlog zbog kojeg bi mnogi mogli posegnuti za novim appom iz Googlea.

Files Go je bio osmišljen za tržišta u razvoju gdje jeftiniji hardver obično znači ograničenu zapremninu uređaja, no čini se da ga kompanija planira izbaciti već u prosincu. Oni koji znaju moći će ju koristiti nekoliko tjedana prije nego što službeno stigne na tržište.

Android Go ide dalje

Kao što ime aplikacije nalaže, Files Go spada u Googleovu inicijativu Android Go. Android Go je, podsjećamo, nastojanje Googlea da proizvede aplikacije koje rade i na slabijim uređajima. 

Aplikaciju možete skinuti ovdje.