VIDIMO SE

Počinje konferencija Start Up Croatia

19.05.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Na konferenciji Start Up Croatia će biti riječi o startupima kao pokretačima nove europske ekonomije te novim trendovima i tehnologijama koje će obilježiti nadolazeća desetljeća

Upravo kao što smo vam i najavili ovog tjedna počinje konferencija Start Up Croatia. Na konferenciji će biti riječi o razvoju gospodarstva uz pomoć inovacija i iniciranja visokotehnoloških Start Up-a, a polaznici će imati prilike naučiti kako unaprijediti poslovanje od ponajboljih svjetskih stručnjaka iz svijeta tehnologije, inovacija i investicija i glavnih govornika Olivera Rothschilda i Saula Singera.

Konferencija START UP Croatia počinje u četvrtak, 22. svibnja, u 8:45 sati, u Hypo centru, Slavonska 6, pozdravnim govorima predsjednika Ive Josipovića i gradonačelnika Milana Bandića.

Nakon uvodnih govora održat će se predavanja Saula Singera 'Start up nacija: Priča o izraelskom gospodarskom čudu' i Hermana Hintzena 'Startupi kao pokretačka snaga nove europske ekonomij'“.

U 10.30 sati je konferencija za medije na kojoj će govoriti Saul Singer i Oliver Rothschild te će se predstaviti najbolji hrvatski start up godine.

Naime, u sklopu konferencije organiziran je Start Up Pitch natječaj za izbor najboljeg hrvatskog Start Up-a (najperspektivnijeg poduzetničkog projekta s globalnim potencijalnom širenja), koje je odabrao žiri kojim predsjeda g. Rothschild te u kojem sjede predstavnici uglednih svjetskih venture capital fondova koji raspolažu ulagačkim kapitalom od gotovo 2 milijarde američkih dolara. Natječaj za odabir najboljeg Start upa održat će se 21. svibnja, u Tehničkom muzeju, s početkom u 15 sati. Po završetku natječaja pobjednici će otići na audijenciju kod u Ured predsjednika Ive Josipovića.

Glavni cilj konferencije je poticanje razvoja dinamične, inovativne i poduzetničke kulture i usvajanje 'start up' mentalitet unutar velikih, srednjih i malih poslovnih sustava.

Svim novinarima osigurat će se slobodan pristup konferenciji do konferencije za medije. Novinari koji žele pratiti cijelu konferenciju moraju se akreditirati za događaj preko navedenog kontakta.