APPLE

Početkom iduće godine dolaze novi iPhone SE i iPad Pro

15.11.2019 u 09:44

Bionic
Reading

Prema najnovijim glasinama početak 2020. zabilježit će novi Appleov premijski tablet i nešto jeftiniji iPhone SE

Prošle godine smo slušali o novom iPad Prou koji će stići u prvoj polovici 2020. te koji bi trebao imati stražnji kameru s ugrađenim 3D senzorom. Prema najnovijim vijestima spomenute značajke su opet aktualne, a potvrđuje ih poznati tehno analitičar.

Jedan od najpouzdanijih tehno insajdera Ming-Chi Kuo MacRumorsima je rekao da će kamera vjerojatno koristiti TOF senzor kako bi prepoznala dijelove 3D objekta mjereći vrijeme koje je svjetlu potrebno da se odbije i vrati nazad u objektiv.

Novi, jeftiniji iPhone Izvor: Wochit / Autor: tportal

Pored novog iPada Pro Kuo je najavio i iPhone SE 2 koji će također izaći u prvom dijelu iduće godine. Cijena će mu navodno biti 399 dolara (ili eura ako ste na drugoj strani bare), a pod poklopcem će imati 64 GB zapremnine i bit će dostupan u space greyju, crvenoj i srebrnoj.

Da budemo iskreni, ovo nije prvi put da smo čuli za ove značajke. Kuo je već prije rekao da će iPhone SE 2 imati ekran dijagonale 4.7 inča, A13 procesor, 3 GB memorije i Touch ID. Ono što je najzanimljvije je da analitičar sada predviđa datum izlaska u prvoj polovici iduće godine.

Sve ovo je, naravno, još na razini glasine, no čini nam se da bi priča s iPadom Pro zbilja mogla biti istinita, s obzirom da već godinu dana čekamo nasljednika jednog od boljih radnih tableta na tržištu. Priča o iPhoneu SE 2 možda ne drži vodu kao ona o iPadu Pro, dijelom zato jer Apple niti u jednom trenu nije naveo da ga uopće planira napraviti novu verziju 'budžetnog' iPhonea.

  • +5
iPad Pro prezentacija Izvor: Screenshot / Autor: Apple