NOVO TRŽIŠTE

Počelo je - stan u Dubaiju možete platiti bitcoinima

08.09.2017 u 07:47

Bionic
Reading

Ljubitelji kriptovalute bitcoin imaju prvi priliku kupiti jedan od 150 novoizgrađenih stanova u Dubaiju. Pokaže li se projekt uspješnim, kriptovalute bi mogle postati još uspješnije - a posebno na tržištu nekretnina

Aston Plaza & Residences pruža studio apartmane po cijeni od 30 bitcoina, što je otprilike 860 tisuća kuna. Jednosobni stanovi pak koštaju oko 50 bitcoina, što je oko milijun i pol kuna. Kada kupac odluči kupiti stan online, cijena je fiksirana 15 minuta, no u praksi ovisi o vrijednosti dolara. 

Michelle Mone, jedna od partnerica projekta, izjavila je kako će u listopadu biti pruženo još više stanova za kupovinu kriptovalutom. 'Želimo pružiti priliku bitcoin svijetu. Ovo je dobar princip kojim se kriptovaluta može zamijeniti za opipljivi materijal', izjavila je Mone za CNN Money

Nakon kupovine nekretnine, kupci mogu uložiti još bitcoina u kupovinu namještaja i uređenje interijera. Jedan bitcoin danas vrijedi nešto manje od 30 tisuća kuna. 

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči je to da projekt neće čuvati bitcoine, već će ih odmah preračunati u dolare nakon prodaje radi smanjivanja rizika. Mone dodaje i kako će do 2019. godine biti izgrađeno ukupno 432 stana koje će biti moguće kupiti bitcoinima.