TEHNO SAVJETI

Pobrojali smo načine na koje možete upariti vaš iPhone i Apple Watch

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 25.01.2020 18:51
  • Objavljeno 25.01.2020 u 18:51
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

U ovom ćemo vodiču objasniti kako povezati ili razdvojiti Appleov telefon i pametni sat. Također ćemo pojasniti kako izbrisati sadržaj na Apple Watchu u slučaju da ga želite prodati

Ako ste upravo kupili novu seriju Apple Watcha, a već koristite njihov pametni sat, na ovaj način od vašeg telefona možete odspojiti stari uređaj te nakon toga instalirati novi.

Što napraviti prvo?

Prije nego što počnete koristiti svoj novi pametni sat, trebat ćete ga instalirati. Ako već imate Apple Watch, prvo ćete ga morati odspojiti od iPhonea. Procedura je, na sreću, jako jednostavna i na raspolaganju vam je nekoliko opcija.

  • +7
  • +4

Raspakirali smo Apple Watch 5

Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Kako povezati iPhone i Apple Watch

Prva stvar koju želite napraviti je napuniti vaš iPhone. Apple Watch dolazi sa dovoljno baterije da se uspještno poveže odmah izvan kutije. Nakon toga ugradite remen sata - samo pritisnite i držite tipku pokraj remena na dnu sata i provucite ga sve dok ne čujete klik. Isto napravite i s drugom stranom.

Nakon što ste to napravili, stavite sat na ruku i zategnite remen dovoljno da vam bude ugodno i da bude stabilan na jednom mjestu. Sat palite tako da pritisnete ripku na strani uređaja i držite ga sve dok ne ugledate logotip Applea. Vaš bi smartfon u ovom trenu trebao registrirati uređaj i ponuditi vam mogućnost uparivanja. pritisnite na Continue.

Ako ne vidite ovaj ekran, ne brinite - otvorite aplikaciju Apple Watch na vašem telefonu i birajte stavku Start Pairing. Na ekranu sata biste trebali vidjeti hrpu plavih čestica koje se kreću u krug. Nakon što vas uređaj za to pita, iPhoneovom kamerom snimite uzorak. Ovim ćete upariti dva uređaja.

Nakon što ste uparili uređaje, birajte stavku Set Up Apple Watch i pratite uputstva na iPhoneu i Apple Watchu kako biste dovršili instalaciju. U ovom ćete trenu, ako ste do sad koristili drugi Apple Watch, moći povući i instalirati pohranjenu sigurnosnu kopiju.

Ako zbog nekog razloga ne želite koristiti kameru za uparivanje, možete to napraviti ručno na samom dnu ekrana telefona. Kad Apple Watch prikaže uzorak čestica, birajte ikonu information ('i' unutar kruga). Pojavit će se šifra od šest brojeva koju prepišite na iPhone. Nekoliko sekundi kasnije iPhone će se upariti s Apple Watchem.

Kako odspojiti Apple Watch?

Odspajanje Apple Watcha od iPhonea će Apple Watch prebaciti na tvorničke postavke. Prije nego što ga izbriše, iPhone će napraviti sigurnosnu kopiju koju je moguće iskoristiti za instalaciju na novi Apple Watch. Ako želite odspojiti uređaje, prvo na iPhoneu otvorite aplikaciju Apple Watch. Nakon toga otvorite karticu My Watch i na samom vrhu ekrana pritisnite na aktvni Apple Watch. Nakon toga pritisnite na ikonicu za invormacije pored imena vašeg Apple Watcha i nakon toga ga odspojite pritiskom na Unpair Apple Watch. Vidjet ćete nekoliko kartica kroz koje ćete potvrditi svoje namjere.

Brisanje Apple Watcha

Apple Watch je moguće izbrisati na dva načina. U postavkama samog sata odite na karticu General i tamo birajte stavku Reset. Birajte brisanje svih podataka izborom 'Erase All Content and Settings' te nakon toga upišite svoju lozinku.

Ako sat želite izbrisati s telefona, otvorite aplikaciju Apple Watch i u njoj pritisnite My Watch. Nakon toga odite na General>Reset i pritisnite Erase Apple Watch Content and Settings.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!