ZBOG KORONAVIRUSA

Po prvi put ikad Appleova godišnja konferencija bit će virtualna i besplatna, ali ne za sve

06.05.2020 u 09:34

Bionic
Reading

Jedno od najvećih godišnjih događanja u svijetu tehnologije bit će dostupno virtualno putem Appleovog web odredišta i aplikacije za developere

Worldwide Developers Conference (WWDC), višednevna konferencija namijenjena prvenstveno razvojnim programerima koju Apple redovno organizira jednom godišnje, počet će u ponedjeljak, 22. lipnja.

Zbog širenja pandemije koronavirusa po prvi put u povijesti bit će u potpunosti održana online. Ali, također po prvi put ikad, bit će besplatna za sudionike koji će time uštedjeti 1599 američkih dolara koliko inače košta ulaznica za ovo događanje.

Prvo izdanje WWDC-a održano je 1987. godine u gradu Santa Clara (SAD). Zadnjih 15 godina mjesto održavanja bio je grad San Jose (SAD). No, ove će godine njeni sadržaji biti dostupni virtualno putem Appleovog web odredišta i aplikacije za developere.

ljudska psihologija

Devet neobičnih kvaliteta posjeduju samo inteligentni ljudi. Jeste li i vi među njima?

Pogledaj galeriju

Tijekom prijašnjih izdanja konferencije iz Applea bi u pravilu stizale najave o softverskim novitetima na platformama i uslugama koje nude, među kojima su iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV i Mac.

Također bi najavili kad će nova generacija njihovih pametnih telefona biti predstavljena, ali ponekad bi se dogodila i pokoja premijera novog hardvera.

Tako su, primjerice, tijekom prošle godine tiijekom WWDC-a predstavili novo izdanje računala Mac Pro, a prije dvije godine najavili pametni zvučnik HomePod.

Najava održavanja WWDC-a stiže nakon što je Apple tijekom zadnjih nekoliko tjedana predstavio nekoliko novih proizvoda virtualno i putem priopćenja za javnost. Između ostalog, tako su predstavili osvježeno izdanje računala MacBook Pro s novom tipkovnicom Magic, drugu generaciju iPhonea SE te novi iPad Pro i MacBook.

Iz Applea je također stigla najava kako će donirati milijun američkih dolara lokalnim organizacijama u San Joseu kako bi nadoknadili eventualni gubitak prihoda zbog toga što će njihova godišnja konferencija biti održana u digitalnom formatu, piše Business Insider.