TREĆI U ŠVEDSKOJ

Piratska stranka ulazi u Europski parlament?

22.05.2009 u 12:37

Bionic
Reading

Izgleda da je presuda kojom su četvorica predstavnika The Pirate Baya proglašena krivima donijela ovom najvećem svjetskom BitTorrent trackeru i najvećem servisu za razmjenu datoteka na svijetu više koristi nego li štete. Pokažu li se podaci iz posljednje ankete točnima, u Europskom parlamentu uskoro bi mogao sjediti jedan predstavnik stranke The Pirate Party

Stranku The Pirate Party trenutačno podržava 7,9 posto birača u Švedskoj što je značajan porast od brojke od 3,4 posto, a koliko je iznosila podrška ovoj stranci prije spornog suđenja The Pirate Bayu.

Posljednju anketu u Švedskoj provela je organizacija Demoskop, a provedena je u razdoblju od 13. do 20. svibnja na uzorku od tisuću glasača.

Stranka The Pirate Party još uvijek debelo zaostaje za Socijaldemokratima koji imaju podršku  35,9, a konzervativna Stranka centra aktualnog premijera (conservative Moderate Party) 24,1 posto birača. Kako bilo, trenutačna podrška od 7,9 posto birača stranci The Pirate Party znači da joj je zagarantirano barem jedno mjesto u Europskom parlamentu.