UHD, ZAKRIVLJENI EKRAN I JOŠ PUNO TOGA

Philips vam za blagdane predlaže da 'povećate' svoje monitore

19.12.2015 u 10:43

Bionic
Reading

Philips kao dio svoje stalno rastuće ponude odnedavno nudi i niz monitora namjenjenih poslovnim uredima

Zatrpani radni stol i učestalo ometanje poput konstantne buke, zvonjave telefona i pričljivih kolega, najčešći su krivci za neproduktivan kraj dana. Veliki ili zakrivljeni monitor koji se prilagođava vidnom polju i pritom stvara više osobnog prostora, idealno je rješenje za ovakve situacije. Iz tog razloga, monitori poput Philipsovog Brilliance UltraWide zakrivljenog modela sve više se useljavaju u urede, kao i u životne prostore.

Zahvaljujući zakrivljenom ekranu, korisnici ne moraju toliko okretati glavu kako bi vidjeli sadržaj na rubovima ekrana, što omogućuje znatno bolji rad na računalu s minimalnim ometanjima. Kao što ste i pretpostavili, ovo može i te kako pomoći i u gejmingu.

Kako bi korisnicima svojih monitora spasio vid, Philips je uveo Flicker-free tehnologiju koja regulira zaslon kako bi štitila oči korisnika čak i nakon dužeg vremena gledanja u ekran.

To je moguće uz Philipsovu SoftBlue tehnologiju koja premješta valne duljine plave svjetlosti na sigurniji opseg. Monitor koji koristi ovu specijalnu LED tehnologiju reducira štetnu valnu duljinu svjetlosti za više od 90% pri čemu zadržava vjernost boja i svjetline. Na ovaj način korisnici mogu zaštiti svoje oči bez ugrožavanja kvalitete slike i vlastitog načina rada.

Što se monitora visoke razlučivosti tiče, tu je u svoj novi model s 4K UHD jasnoćom. S 3,840 x 2,160 piksela, ultra visoka definicija rezolucije (4K) pakira četiri puta više piksela po inču ekrana kao i Full HD opcija (1,920 x 1,080). Ovo korisnicima omogućuje uredan i svjež izgled ekrana podijeljen na više radnih područja.

Ove godine dolazi i u većim veličinama ekrana poput 32 ili čak 40 inča pritom garantirajući izuzetnu vjernost slike bez ugrožavanje kvaliteta boja. Na osnovu sve većih zahtjeva korisnika za super finim rezolucijama u što manjem pakiranju, Philips omogućuje i oštru sliku na ekranima sve do 23,8 inča.