NOVI DIREKTOR: LUKA ABRUS

Pet minuta osigurao 1,2 milijuna dolara za ShoutEm

26.08.2010 u 11:45

Bionic
Reading

Tvrtka Pet minuta d.o.o. osigurala je dodatnih 1,2 milijuna dolara financiranja za svoj web servis ShoutEm, a mjesto direktora tvrtke preuzeo je Luka Abrus, koji je na to mjesto došao iz Microsofta Hrvatska

ShoutEm je mikroblogerski servis koji omogućuje korisnicima da sami naprave svoju varijantu Twittera. Nakon što je u prvoj rundi investiranja u prosincu 2008. godine Poslovno-inovacijski centar Hrvatske Bicro u ShoutEm uložio oko 300.000 američkih dolara, sada je slovenski investitor RSG Capital investirao dodatnih 1,2 milijuna dolara u perspektivnu domaću startup kompaniju.

ShoutEm je proizvod zagrebačke tvrtke Pet minuta, a odnedavno je odijeljen u posebnu tvrtku Shout Ltd. koja će se posvetiti razvoju platforme. Shout Ltd. planira osnivanje podružnica u Londonu i New Yorku u kojima će se odvijati većina poslovnih aktivnosti, dok će se razvoj i kreativa i dalje događati u Zagrebu.

S obzirom na to da će se osnivači Saša Šarunić i Viktor Marohnić posvetiti razvoju ShoutEma, direktorsko mjesto u Pet minuta d.o.o. preuzima Luka Abrus. Luka Abrus je proteklih sedam godina radio u Microsoftu Hrvatska, u odjelu prodaje velikim korisnicima te prije toga u odjelu promocije novih tehnologija i platforme. Stručni je suradnik nekolicine IT časopisa, a objavio je i tri knjige na temu informatičkih tehnologija.

Tvrtka Pet minuta razvila je već nekoliko uspješnih domaćih projekata, uključujući servis za razmjenu fotografija Pticica.com. Prema podacima iz tvrtke Shout Ltd., na ShoutEmu postoji više od 20.000 mreža iz cijelog svijeta.