DIGITALNA FOTOGRAFIJA

Pentax predstavlja svoj najnoviji DSLR – K7

20.05.2009 u 15:53

Bionic
Reading

Japanska korporacija Pentax s ponosom predstavlja novi DSLR fotoaparat s izmjenjivim objektivima - Pentax K-7. Iako se može pohvaliti kompaktnim i laganim tijelom, ovaj novi model ujedinjuje napredne funkcije i jednostavno upravljanje s izvanrednom pouzdanosti i operabilnosti

Zaštićen izdržljivim, visokokvalitetnim metalnim tijelom, ergonomski dizajn Pentaxa K-7 iznimno je kompaktan i funkcionalan, a zaštita od atmosferilija, prašine i temperatura do minus 10 Celzijevih stupnjeva velika su dodatna vrijednost za korisnike ovog iznimnog uređaja. Ugrađene su i korisne funkcije poput video snimanja, HDR funkcije i automatska korekcija horizonta.

K-7 je izrađen iznimno solidno i trajno, budući da mu je kućište izrađeno od izdržljive, ali lagane legure magnezija, a kostur kućišta od vrlo otporne čelične legure. Pentax je već poznat po razvoju uređaja koji besprijekorno funkcioniraju u zahtjevnim atmosferskim uvjetima. Zahvaljujući 77 specijalnih brtvi na tijelu aparata, novi K-7 je otporan na prašinu, vremenske uvjete i hladnoću, osiguravajući pouzdano funkcioniranje u teškim uvjetima okoliša i niskim temperaturama do minus 10 Celzijevih stupnjeva.

Staklena prizma K-7 aparata daje veliko vidno polje s povećanjem od oko 92 posto, a u sklopu tražila je i nova pločica za fokusiranje Natural Bright, što omogućuje precizno kadriranje i fokusiranje. K-7 može snimiti 40 snimaka zaredom, pri brzini od oko 5,2 snimka u sekundi, što fotografu omogućuje praćenje objekata u pokretu, a najveća brzina okidača od 1/8.000 bilježenje važnih trenutaka.

Novorazvijeni CMOS senzor ima dimenzije 23,4 mm puta 15,6 mm i mogućnost brzog čitanja podataka putem četiri kanala. Velik broj megapiksela omogućuje točan prikaz finih detalja i bogatih prijelaza tonova. S reduciranim efektima digitalnog šuma, osjetljivost može biti namještena na vrijednosti od ISO 100 do ISO 6.400. Originalni PRIME (PENTAX Real Image Engine) procesor je unaprijeđen, tako da novi PRIME II procesor pruža veću brzinu obrade podataka i sliku bolje kvalitete s bogatom gradacijom i još točnijom reprodukcijom boja.

Novi sustav autofokusa SAFOX VIII+ sa širokim okvirom ima 11 točaka s devet križnih senzornih točaka. Dodavanjem informacije o tipu izvora svjetlosti te razvojem novih, unaprijeđenih algoritama, sustav autofokusa osigurava pouzdanu izvedbu čije su brzina i točnost unaprijeđene u odnosu na prijašnje modele.

Prvi primjerci Pentaxa K-7 se očekuju u prodaji krajem lipnja na svjetskim tržištima te nešto kasnije i u Hrvatskoj, a očekivana cijena K-7 s objektivom DA 18-55 AL WR je oko 9.499 kuna.