ZA PRODUKTIVNOST

Papa mladima: 'Ne gubite vrijeme na internetu!'

07.08.2014 u 16:51

Bionic
Reading

Papa Franjo je u utorak zamolio tisuće mladih ministranata da ne gube vrijeme na internet, pametne telefone i televizijski program te da provedu vrijeme na produktivnije aktivnosti. 'Živi i pusti druge živjeti', nedavna je njegova poruka koja se, po svemu sudeći, pomalo zaboravila.

'Naš život je sačinjen od vremena, a vrijeme je dar božji pa ga je dobro iskoristiti na dobre i korisne aktivnosti', prenosi Reuters riječi 77-godišnjeg pape. Zanimljivo je svakako to da je papa i internet opisao kao 'dar božji', ali je dobro razmišljati o svijetu ne samo kao mreži žica već ljudi u današnjem brzom životu digitalnih medija.

Reuters navodi kako je uzaludnim aktivnostima papa opisao 'čavrljanje na internetu ili pomoću pametnih telefona, praćenje sapunica na televiziji, korištenje drugih proizvoda donesenih tehnološkim napretkom, koji bi pojednostavili i poboljšali kvalitetu života, ali onemogućuju poklanjanje pažnje onom što je uistinu bitno'.

Još prošle godine izašla su istraživanja koja pokazuju kako religije možda jednostavno neće preživjeti fenomen interneta, a valja dodati da i trenutni papa ima Twitter račune na više svjetskih jezika. Samo njegov profil na engleskom ima 4,3 milijuna pratitelja.