CIO OSKAR

Ovo su najbolji domaći direktori informatike

27.02.2015 u 08:59

Bionic
Reading

IDC Adriatics odabrao je najbolje direktore informatike u javnom i privatnom sektoru za 2014. godinu. To su Vandolin Palokaj iz Hrvatskih pošta i Filip Ujević iz Croatia osiguranja

Njih su dvojica, skupa s projektima iza kojih stoje, svaki u svojoj kategoriji odnijeli najviše glasova stručnog žirija kojeg je okupila analitička tvrtka IDC Adriatics.

Projekte se bodovalo u pet kategorija. U tijesnoj utrci virtualizacija poštanskih ureda Hrvatske pošte, kojom je stvoren privatni oblak u kojem se našlo 1.040 poštanskih ureda s 2.150 aktivnih poštanskih šaltera, dobila je 366 od ukupno 400 mogućih bodova u kategoriji javnog sektora te tako izborila prvo mjesto.

U privatnom sektoru, u podjednako tijesnoj utrci, pobjedu je odnio projekt Croatia osiguranja, na čelu s Filipom Ujevićem, kojim je razvijen i implementiran vlastiti sustav COINS CRM, kao proširenje temeljnog sustava za osiguranje. Projekt je dobio 370 od mogućih 400 bodova žirija, u kojem su bili Miroslav Mađarić (KBC Zagreb), Želimir Kozjak (Franck), Goran Ujević (Zvijezda) te Boris Sakač (Adasit) kao predsjednik.

Nagrade su dodijeljene tijekom gala večere kojoj su nazočila brojna ključna imena domaćeg IT-a, kao i Jan Široky, IDC-ev dopredsjednik za regiju srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike.


U svom obraćanju nazočnima Široky je istaknuo kako ICT donosi velike promjene u društvo te kako će imati učinak usporediv s onim koji je svojedobno imao Gutenbergov izum stroja za tiskanje. 'ICT nas standardizira i, na neki način način, komoditizira', rekao je Široky, 'No, na nama je kako ćemo tumačiti ono što nam nudi i to iskoristiti na najbilji mogući način.'

Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska, rekao je kako živimo u vremenu velikih i brzih promjena, u kojima se od direktora informatike puno očekuje. 'Direktori informatike trebaju biti glavni katalizatori promjena. Ova nagrada daje nam kredibilitet i snagu za promociju', dodao je.

Ovo je drugi put kako IDC Adriatics dodjeljuje nagradu za najboljeg direktora informatike u Hrvatskoj. Uskoro će ju prvi put dodijeliti i u Bosni i Hercegovini, a u planu je širenje na Srbiju i druge zemlje regije.