ŽENEVSKI SAJAM AUTOMOBILA

Ovo bi mogla biti sljedeća Honda Civic

02.03.2016 u 14:46

  • +10

Honda Civic koncept

Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda Civic koncept

Bionic
Reading

Honda je poznata po svojoj filozofiji da koncepte predstavljene na automobilskim sajmovima zna prilično vjerno pretočiti u proizvodne verzije. Izuzetak ne bi trebao biti ni u Ženevi svježe predstavljeni koncept Honde Civic za 2017. godinu

 Baš kako je ranije bilo riječi, Honda Civic u novom ruhu izgleda agresivnije nego ikad - uz dodatak razigranih elemenata poput letvica i detalja u 'fluo' bojama. Honda Civic koncept koji krasi sajam automobila u Ženevi predstavlja osnovu za desetu generaciju vrlo popularnog i nadasve pouzdanog kompaktnog automobila.

Za AutoExpress je glavni dizajner Daisuke Tsutamori izjavio kako je ovaj prototip već vrlo blizu serijske proizvodnje. 'Kada vidite konačni izgled vozila, nećete ga razlikovati od ovog prototipa', dodao je. Usprkos drastičnom odmaku od prethodnika po pitanju dizajna, neki elementi su još uvijek prepoznatljivi. Vidljivost je bila jedan od većih problema trenutnih i prethodnih modela Civica, a usprkos integriranju agresivnog dizajna straga, Tsutamori tvrdi kako su problemi s vidljivosti potpuno eliminirani.


Pored agresivnijeg izgleda, Honda je mnogo truda uložila u poboljšanje praktičnosti korištenja novog Civica. Međutim, na prototipu pripremljenom za Ženevu unutrašnjost nije bila spremna za prikazivanje te će proizvođača valjati tek držati za riječ.

Novi Civic bi trebao biti 30-tak milimetara širi te 130mm duži od postojećeg izdanja. Međuosovinski razmak na prototipu je mnogo veći u odnosu na postojeće modele, a službenici Honde navode da će se taj detalj prenijeti i na proizvodni primjerak. Tim bi vozilo moglo izgledati agresivnije, ali i prostranije, što bi mogle cijeniti moderne obitelji. Takav je barem plan proizvođača.