MOVERIO BT-200

Ove su pametne naočale upola jeftinije od Googleovih

08.05.2014 u 07:11

Bionic
Reading

S cijenom od 699 dolara (oko 3850 kuna) ne samo što su upola jeftinije, već su i bolje prilagođene aplikacijama za proširenu stvarnost, a nude i šire vidno polje

Kao što je poznato, Glassov zaslon smješten je u gornjem desnom kutu vidnog polja osobe koja ga koristi, umjesto ravno ispred njega.

U Epsonovim naočalama dva mikroprojektora projiciraju digitalnu sliku preko one stvarnog svijeta preko cijele površine providnih leća.

Zašto je proširena stvarnost (augmented reality) važna? Zato što predstavlja učinkovit način kako digitalne informacije učiniti relevantnim u situacijama u stvarnome svijetu.

Iako e-mail može obavijestiti kupca kako nekog proizvoda više nema na zalihama, sustav koji počivana proširenoj stvarnosti takve informacije može predočiti kontekstualno, u realnom vremenu, kad treba poduzeti odgpvarajuću akciju.

Tvrtka Wipro razvila je aplikaciju koja trgovcima pomaže pri smještanju proizvoda na police, tako što im pokazuje gdje što treba biti, nedostaju li neki proizvodi te ima li ih u skladištu.

Osim u trgovini i praćenju opskrbnih lanaca, Epson je s tvrtkama APX Labs i Metaio surađivao na razvoju aplikacija za obuku kirurga i terenskih usluga na daljinu.

APX Labs je za Moverio BT-200 dizajnirao poslovnu aplikaciju Skylight, koja može predočiti proširenu stvarnost, prikazati video i prepoznati pokrete kao zapovijedi, piše Infoweek