BABY BOOM

Ove aplikacije olakšat će život svim novopečenim roditeljima

03.01.2017 u 07:17

Bionic
Reading

Prinova u obitelji sa sobom donosi puno radosti, ali i brige. Tehnologija vam može pomoći odagnati bar neke od njih

Evo nekoliko aplikacija koje mogu biti korisne svim novopečenim roditeljima.

1) WebMD Baby (Android, iOS)

Besplatna aplikacija WebMD Baby nudi mogućnost praćenja hranjenja (čvrsta hrana i u bočici), dojenja, spavanja (vrijeme i lokacija), promjena pelena (mokrih i suhih) i rasta (visina, težina, opseg) kako biste u slučaju potrebe te podatke lakše predočili liječniku.
Nudi i pristup opsežnoj bazi znanja WebMD-ja s više od 400 članaka, 70 videa i 600 savjeta koje su odobrili liječnici.

Ova besplatna aplikacija nudi osnovni vodič za praćenje trudnoće, kao i informacije o tome što očekivati tijekom prve godine djetetova života, podijeljene po tjednima i mjesecima.

Pokrivene su teme poput zdravlja, hranjenja, razvoja, igara i opreme za dijete, a nudi i ugrađene alate za praćenje spavanja, hranjenja i promjene pelena.

Za vas koji radije koristite web aplikacije i želite se osloniti na pouzdane informacije Parenting Science nudi pristup koji na sve gleda očima skeptika i traži čvrste, znanstveno potkrijepljene dokaze. Ne osvježava sadržaj često, ali ima poveliku bazu korisnih članaka.

4) Bundoo (Web)

Još jedna web aplikacija koja nudi savjete i preporuke isključivo liječnika. Ispod svakog članka navedeni su ime, prezime i kvalifikacije autora kako biste mogli provjeriti s kime imate posla. Uz to, nudi i mogućnost postavljanja pitanja liječnicima specijalistima.

5) Couple (Web, Android, iOS)
Evo aplikacije i za roditelje. Pomoći će vam u koordinaciji i raspodjeli poslova vezanih uz brigu o djetetu. Dolazi s ugrađenom jednostavnom aplikacijom za razmjenu poruka, kao i fotografija te video zapisa. No, najkorisniji alati su kalendar i popis zadataka.

6) Baby Soother (Android, iOS)

Aplikacija koja će vam pomoći u važnoj zadaći: uspavljivanju djeteta. Nudi razne umirujuće zvukove pogodne za smirivanje i uspavljivanje.

451335,450243,448976,450072
7) LittleDot - Dnevnik zdrave bebe (Android, iOS)

Domaća aplikacija pomoću koje možete pratiti razvoj i zdravlje djeteta do 18. godine (na njihov užas kad uđu u tinejdžerske godine). Osmislio ju je dr. Milivoj Jovančević, a uz mogućnost vođenja dnevnika unosom teksta i fotografija nudi i niz korisnih informacija.

8) Juvo - Home Friend

Nagrađivani domaći startup razvija igračku koja vam čuva dijete. Nisu još spremni za tržište, ali valja ih držati na oku.

Riječ je o sustavu koji se sastoji od pametnih senzora koje postavljate na strop ispred manje sigurnih dijelova doma (poput kuhinje, kupaone, balkona, police za knjige), plišane igračke koja svojim pjevanjem ili snimljenim glasom roditelja zaokuplja djetetovu pažnju te mobilne aplikacije za upravljanje sustavom i primanje obavijesti o neplaniranom kretanju djeteta.