NACIONALNO FINALE

Sedam startupova predstavljat će Hrvatsku u Bruxellesu

16.11.2016 u 08:18

Bionic
Reading

U Rijeci su odabrani nacionalni pobjednici natjecanja StartUp Europe Awards. Branit će boje Hrvatske u finalu u Bruxellesu krajem veljače ili početkom ožujka iduće godine

Visoka poslovna škola PAR u suradnji sa Gradom Rijeka - Odjelom za poduzetništvo (STARTUP Inkubator Rijeka) organizirala je natjecanje Startup Europe Awards Croatia, koje se u isto vrijeme odvija u dvadesetak zemalja, na inicijativu i uz podršku Europske komisije u sklopu inicijative Startup Europe.

'Poduzetništvo je vještina koju trebamo razvijati od malih nogu i njegovati na svim razinama obrazovanja, zato mi je jako drago vidjeti ovako mlade kreativce koji se bore za svoje ideje i inovacije', rekla je dekanica Visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić

Za natjecanje se prijavilo tridesetak startup timova, među kojima je odabrano sedam najboljih. Pobjednici svih kategorija ovog nacionalnog natjecanja plasirali su se direktno na europsko natjecanje u Briselu koje će se održati početkom 2017. godine.

Ovo su pobjednici po kategorijama.

Creative:Terrible Creations
Energy: Tinja
Health:Meridda
Tourism: LovePranks
Social:Braille Riddles
Cities:eter.io
ICT:Juvo - Home Friend


Posebnu nagradu Grand Prix kao startup koji je najspremniji za tržište osvojio je projekt Juvo - Home Friend, dok je druga posebna nagrada Hero - namijenjena startupu koji najviše mijenja zajednicu - dodijeljena projektu Braille Riddles.

Finale natjecanja na europskoj razini bit će održano krajem veljače ili početkom ožujka iduće godine u Bruxellesu, po završetku nacionalnih natjecanja u drugim europskim zemljama. Hrvatska je zasad među rijetkima koje će poslati predstavnike za čak sedam kategorija.

Cilj natjecanja StartUp Europe Awards je potaći poduzetničku i startup kulturu na Starom kontinentu.