ČETIRI U JEDNOM

Ovaj objektiv dat će nove mogućnosti kamerici vašeg iPhonea

13.02.2014 u 14:45

Bionic
Reading

Olloclip je vanjski objektiv koji prikačite na smartphone, a koji nudi četiri opcije koje mogu ozbiljno primijeniti izgled i kvalitetu vaših fotografija

Ako imate iPhone, vjerojatno ga često koristite za fotografiranje. Razumijemo vas, s obzirom na to da se Appleovi pametni telefoni smatraju fantastičnima za fotografije.


Ugrađeni objektivi za iPhone 4, 4s, 5 ili 5s imaju svoja ograničenja. Njih nastoji nadomjestiti Olloclip, vanjski objektiv koji prikačite na smartphone, a koji nudi četiri opcije koje mogu ozbiljno primijeniti izgled i dojam vaših fotografija.

Prije tri godine imali su uspješnu kampanju na Kickstarteru, tijekom koje su skupili četiri puta više od traženih 15 tisuća dolara (oko 90 tisuća kuna).

Olloclip je mali, dovoljno da vam bez problema stane u džep ili torbu. Ima plastičnu kvačicu kako biste ga mogli zakačiti. Ostatak je napravljen od metala i stakla.

Olloclip, četiri objektiva u jednom (klikni za uvećanje)

Sa svake strane ima po dva objektiva, dok metalna kućišta - u kojem su leća riblje oko i širokokutna – odšarafite s plastične kvačice kako bi dobili po jednu makro objektiv sa svake strane.

Sve što trebate napraviti je prikačiti Olloclip na mobitel. Nema potrebe za dodatnim namještanjem ili podešavanjem. Za promjenu objektiva trebat će vam tek nekoliko sekundi.

Značajke koje iPhone i inače nudi, poput autofokusa, rade kao i obično. Ribljim okom možete se dobro zezati, no sumnjamo da ćete ga koristiti svakodnevno. Što se makro leća tiče, ona sa 15x je bolji izbor (ostale su 10x).

Vjerujemo da ćete najčešće koristiti širokokutni objektiv, dobar za fotografiranje u prirodi i velikih skupina ljudi.

Izvor:Tuaw