ISPIS + SITOTISAK

Ovaj modni dizajner printa haljine

06.07.2017 u 12:00

Bionic
Reading

Tekstilni i modni dizajner Richard Quinn otvorio je Richard Quinn Print Studio, tekstilnu tiskaru u kojoj kombinira Epsonov sublimacijski ispis i tradicionalni sitotisak

Nakon što je diplomirao na londonskom fakultetu Central St Martins, Richard Quinn je osvojio međunarodnu nagradu H&M Design Award za 2017. godinu te je uključen u popis najutjecajnijih osoba u kulturi za 2017. godinu u magazinu Dazed, a British Fashion Council ga je naveo kao jednog od najzanimljivijih modnih dizajnera.

Njegov novi studio za ispis na tekstil, smješten u londonskoj četvrti Peckham, koristi digitalni sublimacijski pisač Epson SureColor SC-F9200 u kombinaciji s dvjema linijama za ručni sitotisak. 

U njegovom prostoru studenti modnog dizajna kao i dizajneri mogu izrađivati tekstilne uzorke te od Quinna i njegovih suradnika dobiti stručne savjete o različitim tehnikama tiska, bojama, tekstilu i alternativnim materijalima. 

Quinn u studiju dizajnira, tiska i šiva vlastite uzorke visoke mode, a tiskara je otvorena i drugim dizajnerima koji žele tiskati vlastite uzorke. 

'Prilikom pripreme diplomskog rada na fakultetu koristio sam Epsonove pisače. Važno mi je imati pisač koji može proizvesti živopisne boje te uloviti sve sitne detalje i teksture koje želim, kao i omogućiti mi slobodu eksperimentiranja s različitim materijalima i novim premazima. 

Sjajno je kada možete u svega nekoliko sati kreirati dizajn tekstila, tiskati ga i proizvesti odjevni predmet', kaže Quinn.