DOSTA JE DOSTA

Canon je zbog ograničenja nekih uređaja završio na sudu - tuže ga za 5 milijuna dolara

18.10.2021 u 14:03

Bionic
Reading

Prema tužbi, neki uređaji koje kompanija proizvodi i prodaje ne žele skenirati dokumente ako nemaju tinte u pisaču

Muškarac iz Queensa pokrenuo je civilnu službu protiv poznatog proizvođača printera, izjavivši da jedan od njihovih sve-u-jedan printera ne želi skenirati dokumente ako su mu umeci s tintom prazni.

'Istina je da sve-u-jedan pisači ne skeniraju niti faksiraju dokumente sve dok su nemaju tinte' rekao je David Leacraft, tužitelj, u prigovoru poslanom okružnom sudu u Eastern Districtu u New Yorku. 'Canonove reklame su netočne, zavaravajuće te su napravljene da prevare javnost' dodao je.

Muškarac je kupio 'sve-u-jedan uređaj' Canon PIXMA MG2522 u ožujku ove godine te ga, citiramo 'ne bi platio toliko da je znao da pisač mora imati pune umetke kako bi skenirao dokumente'.

Canon zasad nije odgovorio na optužbe.

Tužba navodi da očekuje listu tužitelja od minimalno sto članova koji, piše Business Insider, traže više od 5 milijuna dolara odštete.

Leacraftov prigovor privukao je velik broj istomišljenika na računalnim forumima, uključujući i onaj Canonov. Još od 2015. korisnici pišu objave u kojima objašnjavaju da ne mogu skenirati dokumente ako nemaju tinte u printeru.

U jednoj prepisci je, prema tužbi, Canon čak napisao da 'ne postoji način kako to zaobići'. Tužba optužuje Canon zbog kršenja brzog jamstva, nepravednog bogaćenja i kršenja nekoliko drugih zakona New Yorka.