poslovni korisnici

Ništa bez administratorskih ovlasti: Windows 11 ima problem s printanjem, radi se na zakrpi

20.10.2021 u 13:22

Bionic
Reading

U pojedinim slučajevima potrebno je imati administratorske ovlasti kako biste mogli printati. Osim Windows 11 zahvaćena su i druga izdanja Microsoftovog operativnog sustava

U Microsoftu navodno rade na zakrpi za još jedan problem povezan s ispisom pri korištenju operativnog sustava Windows 11.

Naime, pokazalo se kako je u pojedinim slučajevima potrebno imati administratorske ovlasti kako biste mogli printati. Problem se pojavio ne samo u izdanju Windows 11, već i u Windows 10, Windows Server 2022, Windows Server 20H2 i drugima.

Kako su priopćili iz Microsofta, do problema dolazi samo u slučajevima kad su klijent i web poslužitelj za ispis u različitim vremenskim zonama, pa stoga ne bi trebao stvarati nevolje kućnim korisnicima Windowsa.

Microsoft ima problema s printanjem u približno redovnim razmacima otkad su otkriveni sigurnosni propusti pod zajedničkim nazivom PrintNightmare.

Čini se, piše Tech Radar, kako će oni biti nastavljeni i s novim izdanjem Windowsa. Prošlog su tjedna potvrđena tri nova problema vezana uz pisače.