INOVACIJE IZ VESPE

Ova samovozeća prtljaga pratit će vas u stopu

31.01.2017 u 15:41

Bionic
Reading

Motorizirana putna torba Gita je napravljena da korisniku olakša nošenje hrpe odjeće te da mu omogući posvećivanje onome za što ga je priroda namijenila - slikanju selfija i hodanju

Vlasnici bredna Vespa, Piaggo, dosad nisu bili baš poznati po predstavljanju novih vrhunskih tehnologija. Kvragu, tek su nedavno krenuli u proizvodnju električnih skutera. Ono čime su ponovno ušli u vidno polje obožavatelja gadgeta je osnivanjem kompanije posvećene izradi robota pod imenom Piaggio Fast Forward te što je puno bitnije - novim proizvodom pod imenom Gita, osobni robot za prtljagu.

Gita može prevoziti do 20 kilograma odejeće i to može raditi tako da prati vlasnika ili da koristi Googleove mape. Dovoljno je brza da drži korak s biciklom (može se kretati i do 35 km/h), dok joj mogućnost okretanja na mjestu daje sposobnost brzog kretanja po nogostupima. Ako vam je ideja vožnje prtljage autom ili kolicima mrska, ova naprava mogla bi biti prava stvar za vas.

Veliko predstavljanje Gite zakazano je za 2. veljače kada ćemo, uvjereni smo, saznati više o ovoj robotiziranoj prtljazi. Hoće li biti dovoljno jeftina da će ju poželjeti prosječni potrošač? Je li njezin domet dovoljno velik da vas može slijediti cijelim gradom ili ćete povremeno morati stati nebili se napunila na obližnjem izvoru energije? Saznat ćemo uskoro!