NOVO DOMAĆE ČUDO

Skinite ovo i više nikad nećete propustiti niti jedan jedini gol

24.05.2017 u 22:43

Bionic
Reading

TVizzy je aplikacija nastala u kuhinji domaćeg startupa Aspida koja vas o najboljim nogometnim trenucima MAXtv Prve lige obavještava - videom

Zamislite live score aplikaciju koja vam šalje notifikacije, ali ne tekstom već isključivo videom. To je zapravo aplikacija koja priča nogometne priče samo kroz snimke, zove se TVizzy i nastala je u kuhinji domaćeg startupa Aspida, uz podršku Hrvatskog Telekoma.

TVizzy omogućuje da se snimke iz notifikacije mogu pregledati na klasičan način, tako da vas kada pokrenete obavijest - odvede na snimku u samoj aplikaciji. Tamo se nalazi i arhiva snimaka utakmica te se mogu pratiti ključni trenuci ogleda u tijeku. Na korisnicima je da izaberu koje će klubove MAXtv Prve lige pratiti te koji sadržaj žele primati u vidu notifikacija.

Ova besplatna aplikacija je realizirana na sve tri glavne platforme – iOS-u, Androidu i Windowsima i može se skinuti na mobilne uređaje putem linka sa AppStorea, Google Playa i Microsoft Storea. Kako je do kraja ovog prvenstva preostalo jedno kolo, aplikacija TVizzy nalazi se u beta fazi, a puna funkcionalnost aplikacije bit će dostupna od početka novog prvenstva.

Direktor Aspide Marin Erceg Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Foto: Vedran Tolić // www.vedrantolic.com

Zaključani ekran

'Posebnost cijele priče je drugi način pregledavanja pristigle snimke - na zaključanom ekranu na IOS uređajima. Dakle, pristiglu notifikaciju povučete ulijevo, kliknete view i video se pokreće. Na iPhoneu 6S i 7 video u lock screenu se pokreće samo jednim dodirom i to putem tzv. force toucha, odnosno jačim stiskom na notifikaciju', kaže nam direktor Aspide Marin Erceg.

Osim svega navedenog, dodaje, razlikuju se i time što je ovo prvi puta da se korisnicima nudi mogućnost pregledavanja snimaka utakmica na ovakav način, s vrhunskom kvalitetom slike i riješenim pravima korištenja snimaka.

'Također je zanimljivo i to što će se već po samom zvuku notifikacije moći razlikovati je li u pitanju gol, prilika ili crveni karton, što znači da će zvuk biti svojevrstan teaser za ono što će se, svega dvije minute nakon što se dogodilo na terenu, već moći pregledati na mobitelu', pojašnjava Lamija Alečković koja je u menadžmentu Aspide.

'No ovo nije i naša prva suradnja s HT-om. Razvili smo za njih naš prvi proizvod, a to je Izzy tipkovnica, za Weekend media festival kao i za Simpu', kaže.

Deset ljudi

Na projektu su, kako nam pojašnjavaju, radile sve dizajnerske snage u Hrvatskoj i programerske u Makedoniji. Osim toga tu su i mladi sportski novinari, što ovaj startup čini zajednicom od desetak ljudi.

'I upravo zbog kompaktnosti tima i predanosti svih je projekt tako zaživio. Ovdje bismo se htjeli svakako zahvaliti i Areni sport koja nam je puno pomagala po pitanju inicijalne obuke kao i tijekom cjelokupnog perioda testiranja aplikacije. TVizzy je sada u beta fazi i popratit ćemo posljednje kolo HNL-a odnosno MAXtv Prve Lige, no s početkom nove sezone, predikt beta će otpasti, a proizvod se dodatno obogatiti. Da ne otkrivamo sada sve ideje, recimo samo da je s TVizzyjem otvoren ogroman prostor i potencijal za razvoj kojemu je samo nebo granica', zaključili su iz Aspide.