10ELEVEN9

Biste li nosili ove pametne majice?

  • Autor: D. J.
  • Zadnja izmjena 24.05.2017 08:53
  • Objavljeno 24.05.2017 u 08:53
Pametne košulje i majice 10ELEVEN9

Pametne košulje i majice 10ELEVEN9

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: 10ELEVEN9

Današnju modernu odjeću krase novi materijali, koji osiguravaju koži da diše, a istovremeno su i udobni i relativno jednostavni za održavanje. Što ako se u tu računicu ubace i nosivi gadgeti? Dobije se 10ELEVEN9 Smart Shirt, kolekcija majica i košulja koje će, među ostalim, korisnika natjerati i na uspravno držanje

Mlada njemačka tvrtka Colorfy odlučila je iznijeti i majice u svijet interneta stvari (Internet of Things), u sklopu projekta 10ELEVEN9. Njihovim riječima, u pitanju su majice koje spajaju modu i divan inženjering - i prve uopće koje su 'potpuno povezane'. 

Cilj Colorfyja je bio ne samo izbaciti zgodno dizajniranu odjeću, već osigurati i višu svrhu odjeće za korisnika. Majice 10ELEVEN9 tako imaju do devet džepova, kojima se pristupa preko skrivenih šavova. Džepovi imaju zaštitu protiv skeniranja RFID-a, što znači da se u njih smještene putovnice i kreditne kartice štite od očiju high-tech kriminalaca. 

U majicama se krije i brdo senzora - uključujući one za mjerenje otkucaja srca, za pravilno (uspravno) držanje korisnika i praćenje disanja. Svaki put kada korisnik ne drži tijelo u pravilnom položaju, vibracija će ga upozoriti na to da se uspravi, a pritom se svi podaci sinkroniziraju u mobilnu aplikaciju Eve. 

The 10ELEVEN9 Smart Shirt

Autor: The 10ELEVEN9 Smart Shirt

10ELEVEN9

10ELEVEN9

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Colorfy GmbH

Aplikacija će kombinirati i podatke iz senzora kako bi otkrila je li korisnik pod stresom te pružiti niz vježbi za opuštanje i disanje. 

Da bi priča o povezanosti bila potpuna, ove pametne majice mogu integrirati i 8-megapikselnu kamericu sa širokokutnim objektivom. Za snimanje sadržaja dovoljan je tek dodir. 

Kad je riječ o dizajnu, majice će biti dostupne u različitim izdanjima (aktivno, poslovno, ležerno), no karakteristike su im svima zajedničke. Što se cijene tiče, ona je više-manje očekivana za smart proizvod - 149 eura naviše u sklopu Kickstarter kampanje.

10ELEVEN9 bi svjetlo dana prvim podupirateljima projekta na Kickstarteru trebao stići u ruke negdje u ožujku sljedeće godine. Pokaže li se proizvod uspješnim, ne bi čudilo ni da se za godinu dana pojavi i u trgovinama globalno. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!