U ORGANIZACIJI HGK

Osam hrvatskih IT tvrki na CeBIT-u

06.03.2012 u 11:29

Bionic
Reading

Na najvećem sajmu informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija CeBIT 2012, koji se od 6. do 10. ožujka održava u Hannoveru, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) nastupa osam hrvatskih informatičkih tvrtki, izvjestili su iz HGK

U organizaciji HGK na sajmu se predstavljaju tvrtke 024 zona, Artes Calculi, Evolva, InfoProgres, InPRO, Poslovna inteligencija, Superius, UX Passion, obrt Binarna rješenja te Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatske informatičke tvrtke i obrti sudjelovat će i na susretima match&meet te future match u sklopu sajma. Riječ je o sustavima traženja poslovnih partnera na CeBIT-u i prije no što počne sajam, nakon čega tvrtke ugovaraju sastanke "licem u lice" na samom sajmištu, navodi se u priopćenju.

Tvrtke zainteresirane za informatička rješenja u određenoj djelatnosti, pomoću specijaliziranog računalnog sustava, mogu pronaći točno određenog ponuđača traženog rješenja i prije nego on nastupi na sajmu CeBIT.

Baza kontakata u tom sustavu, prema CeBIT-ovim podacima, sastoji se od oko pola milijuna kontakata.

Portal match&meet se sastoji od ažurnih popisa kontakata koji opisuju izlagača, odnosno profil njegove tvrtke, njegove proizvode i usluge te alate za zakazivanje sastanaka tijekom trajanja sajma, a susreti future match tehnički su gotovo jednaki, ali su više okrenuti razvoju te međunarodnoj suradnji na razvojnim projektima.

Hrvatski izlagači na CeBIT-u su, i prije početka sajma, dogovorili 119 sastanaka samo u sustavu future match, što predstavlja u prosjeku 12 sastanaka po tvrtki, navode iz HGK.

Na sajmu CeBIT 2012 sudjeluje oko 4.200 izlagača iz 70 država, što je nešto više nego lani.