PRESTAJE PODRŠKA

Ode nam i Picasa, svi selimo na Google Photos

16.02.2016 u 11:06

Bionic
Reading

Google će umiroviti svoj servis online za uređivanje fotografija koji je bio temeljem za brojne sadašnje usluge diva iz Mountain Viewa vezane uz fotografiju

Kupljena od Lifescapea u srpnju 2004. godine, Picasa je bila Googleov prvi ozbiljni izlet u svijet uređivanja i upravljanja fotografijama.

Iako je bila dobro prihvaćena, Google ju je s vremenom posve zanemario u korist značajki koje je nudio Google+ Photos. U srpnju prošle godine objavljeno je kako će taj servis bit zatvoren u korist servisa Google Photos, koji je s vremenom ponuđen na platformama Android, iOS te web.

Zbog istog će razloga u mirovinu i Picasa. Podrška za njene aplikacije na svim operativnim sustavima bit će obustavljena kako bi se fokus preusmjerio na poboljšavanje korisničkog iskustva, funkcionalnosti i značajki u sklopu Google Photos.


Prva će bez podrške ostati aplikacija za desktop, što će se dogoditi 15. ožujka. Nastavit će funkcionirati kao i dosad, ali nećebit nadograđivana.

Picasa Web Album prestat će s radom 1. svibnja, pa je to rok do kojeg trebate prebaciti fotografije koje tamo držite na Google Photos. Ako ste već uskladili korisnički račun na Picasa Web Albums s Googleom, za to neće biti potrebe.

Više:Google