na što obratiti pažnju

Odabir savršene sušilice za rublje: sveobuhvatan vodič za kupovinu u 2023.

23.11.2023 u 10:24

Bionic
Reading

Vrijeme je za novu sušilicu rublja? Donosimo vam informacije i savjete koji će vam pomoći da odaberete model koji odgovara vašim potrebama i proračunu

Od dimenzije i kapaciteta sušilice, preko dostupnih programa i dodatnih pametnih značajki u nastavku koji slijedi objasnit ćemo vam što trebate znati prije nego što kupite novu sušilicu te na što obratiti pažnju. Sušilica rublja na Mall.hr oduševit će vas svojim inovativnim tehnologijama.

Sušilice s ili bez ventilacije

Na tržištu su dostupni razni modelu sušilica uključujući one s ventilacijom i bez ventilacije. Sušilice s ventilacijom izbacuju vrući zrak kroz otvor, dok modeli bez ventilacije kao što su sušilice s toplinskom pumpom i kondenzatorom, nude više fleksibilnosti u tom pogledu jer ne zahtijevaju vanjsku ventilaciju. Sušilice s toplinskom pumpom energetski su učinkovitije od ovih drugih.

Uzmite u obzir veličinu prostora

Prije nego što se upustite u analiziranje značajki i specifikacija sušilica rublja, odredite veličinu prostora u koji ćete je postaviti kako biste bili sigurni da će nova savršeno odgovarati. Imajte na umu čimbenike kao što su smjer otvaranja vrata i slobodan prostor za ispravnu ventilaciju.

Kapacitet sušilice igra važnu ulogu

Kapacitet bubnja sušilice presudan je čimbenik posebno za veća kućanstva. Uzmite u obzir količinu rublja koju svakodnevno perete kako biste odredili odgovarajući kapacitet sušilice. Veći kapacitet omogućuje veća punjenja, smanjujući broj ciklusa potrebnih za dovršetak sušenja rublja.

Energetska učinkovitost

Sve više proizvođača u sušilice ugrađuje toplinske pumpe koje uzimaju vrući vlažni zrak iz bubnja i hlade ga kako bi izvukli vlagu. Taj se isti zrak ponovno zagrijava i vraća u bubanj kako bi se nastavilo sušenje. Time se smanjuje izgubljena energija. Potražite, dakle, modele s visokom razinom energetske učinkovitosti. Ovo ne samo da će koristiti okolišu nego i dugoročno gledajući doprinijeti uštedi novca.

Tehnologija sušenja rublja

Moderne sušilice opremljene su naprednim tehnologijama sušenja koje povećavaju njihovu učinkovitost te razinu njege odjeće. Senzori vlage prilagođavaju vrijeme sušenja sprječavajući prekomjerno sušenje čime se odjeća štiti od oštećenja.

Razni dostupni programi sušenja

Različite tkanine zahtijevaju različitu njegu. Kod odabira nove sušilice obratite pažnju na to da možete birati između niza programa prilagođenih sušenju određenih materijala. Provjerite, dakle, možete li sušiti osjetljivu robu, pamučnu i onu od sintetike.