VJEROVALI ILI NE

Od kišobrana do tekile: Tesla proizvodi puno više stvari od automobila, jeste li znali za ove?

26.10.2022 u 16:08

Bionic
Reading

Elon Musk je onaj tip poduzetnika koji će otvoriti kompaniju za kopanje tunela, a ljudima preko nje prodavati i bacače plamena. Nepotrebno je naglasiti da sličnu filozofiju provodi i u Tesli, kompaniji koja nudi puno više od električnih automobila

Elon Musk oduvijek je znao diversificirati svoje kompanije, makar ih koristio za prodaju opasnih igračaka poput bacača plamena. Najbogatiji milijarder tako putem svoje firme za izradu električnih automobila prodaje niz drugih, nerijetko skupih tričarija koje pravi ljubitelji njegovog imena i djela vjerojatno imaju kod kuće, piše MSN.

Kišobran

Prvi na listi čudno povezanih proizvoda kišobran je koji košta čak 60 dolara.

Tesla Model S - za djecu

Kompanija vam, ako nemate za pravu stvar, može prodati minijaturnu verziju Tesla Modela S po cijeni od tričavih šesto dolara.

Teslina tekila

Tekila iz tvornice Tesla po džepu će vas opaliti za impresivnih 300 dolara. Musk i njegov marketinški odjel tvrde da njihova tekila ne dolazi s tragovima oraha, vanilije, cimeta niti papra.

Daska za surfanje

Nitko neće biti tako glup da kupuje Teslinu brendiranu dasku za surfanje, zar ne? Iznenadili biste se - zalihe od 200 dasaka rasprodale su se u manje od 24 sata. Svaka od njih koštala je 1500 dolara dok ih se u preprodaji može kupiti i po četiri puta većoj cijeni. Dizajnirali su ih Lost Surboards i Matt Mayhem Biolos.

Šilterica

Ne možete si priuštiti Teslin auto? Treba početi od nečega - pa makar to bila i šilterica za koju treba platiti 30 dolara.

Solarni paneli

Teslini solarni paneli pomažu smanjiti potrošnju struje u kući. Prema web dućanu, dizajnirani su da traju desetljećima i 'trostruko su jači od običnih solarnih panela'. Dogovoreno.

Powerbank

Za ovaj zgodan punjač baterija za smartfone kapaciteta 3350 mAh iskeširat ćete 52 dolara.

Bočica za vodu

Tesla ima i bočicu za vodu od nehrđajućeg čelika kapaciteta 600 ml. Cijena? Samo 30 dolara.