BEZ 3D TOUCHA

Očekivali ste novi iPad Air? Možda 'trica' stiže početkom sljedeće godine

21.12.2015 u 07:04

Bionic
Reading

Nakon što su se stišale stvari vezane uz iPad Pro koji je Apple nedavno predstavio, potrošači su se upitali zašto nije predstavljena i nova generacija iPada Air. Apple je bez iti malo zadrške zadržao istu cijenu sad već preko godinu dana starog tableta i odlučio ga nastaviti prodavati pored novopredstavljenog iPada Pro. Čini se kako će treća generacija iPada Air ipak stići

iPad Air 3 bi se trebao pojaviti već na sljedećem Appleovom događanju u prvom dijelu 2016. godine, paralelno s predstavljanjem druge generacije Apple Watcha i mogućeg 4-inčnog iPhonea 6c. Ove informacije stižu od poznatog Apple analitičara Ming-chi Kuoa, koji dodaje i da treća generacija Aira iz nekog razloga neće imati 3D Touch, poznat s nove generacije iPhonea.

S druge strane, izostanak 3D Touch opcije ne bi trebao čuditi, jer ga van dva nova iPhonea nema niti jedan drugi Appleov uređaj - uključujući iPad Pro. Postoji vjerojatnost kako je tehnologiju još uvijek teško izvesti na većim dijagonalama zaslona kad je riječ o proizvodnji, no posrijedi su tek nagađanja.


Kuo je otkrio i kako se očekuje da će isti 3D Touch bez problema stići na sljedeću generaciju iPhonea, kao i da će problemi u proizvodnji trajati cijelu 2016. godinu. Dok neki smatraju kako će to dovesti do odgode predstavljanja iPada Air 3 kako bi se uključila nova tehnologija, Kuo otkriva kako će se toga za sada držati tek novi(ji) iPhone modeli.