PREVENTIVA

Nvidia povlači 90.000 uređaja zbog opasnosti od požara

03.08.2015 u 11:10

Bionic
Reading

Zagrijavanje gadgeta jedan je od problema koje proizvođači oduvijek imaju sa svojim uređajima, no kad se radi i o potencijalnim zapaljenjima uređaja, stvar postaje zabrinjavajuća

Nvidia je krajem prošlog tjedna objavila da s tržišta povlači gotovo 90.000 svojih uređaja pod brandom Shield i to zbog zagrijavanja ugrađenih baterija, a koje potencijalno može dovesti do požara.

Radi se o osaminčnim tablet računalima Nvidia Shield, prodanim u razdoblju između srpnja 2014. i srpnja ove godine, njih oko 83.000 prodanima na tlu SAD-a te oko 5.000 tablet računala koja su svoj put do kupaca našla na tlu Kanade. Navodno je riječ i o povlačenju Shield android TV set-top boxa, no iz Nvidije nisu naveli o koliko se primjeraka radi.

Do navedenog slučaja došlo je nakon četiri incidenta značajnog zagrijavanja baterija uređaja te dva u kojima su se gadgeti toliko zagrijali da su oštetili površine na kojima su se nalazili.

Ako ste kojim slučajem propustili, Nvidia Shield Tablet je 8-inčni android uređaj kojeg pogoni izvrsni Tegra K1 čip, a koji je kompanija otkrila uz mnogo epiteta i obećanja početkom ove godine. 'Gejmeri zaslužuju tablet računalo koje može više', stoji na naslovnici službenog bloga kompanije.

Više detalja o tablet računalu Nvidia Shield možete pronaći preko ove poveznice

I službeno upoznajte najbolji tablet za gejmere