NVIDIA SHIELD TABLET

I službeno upoznajte najbolji tablet za gejmere

23.07.2014 u 07:35

Bionic
Reading

Strategija vezana za mobilno igranje kojom se vode u grafičkom divu Nvidia je sve jasnija, a veći dio priče otkriva njihov novi uređaj u SHIELD seriji proizvoda, Shield Tablet. Kako kompanija nije osvojila srca Sonyja ili Microsofta za kućne igraće konzole, odlučili su se samostalno krenuti u lov na gejmere - i to tablet računalima. Koliko su visoka očekivanja opravdana?

Nvidia Shield Tablet je 8-inčni Android uređaj kojeg pogoni izvrstan Tegra K1 čip, a kojeg je kompanija otkrila uz mnogo epiteta i obećanja početkom ove godine. 'Gejmeri zaslužuju tablet računalo koje može više', stoji na naslovnici službenog bloga kompanije.

Uređaj koji će 16GB Wi-Fi verziji koštati svega 299 američkih dolara kada se u prodaji pojavi sljedeći tjedan (SAD i Kanada, u Europi prodaja počinje 14. kolovoza). Tablet donosi još i 2GB radne memorije, microSD proširivost povrh verzija od 16GB/32GB, LTE opciju, 5-megapikselne kamerice sprijeda i straga te IPS ekran FullHD razlučivosti.

Ovaj gadget osim igranja Android igara (kompanija navodi kako ih je više od 400 optimizirano za upravljanje Shield kontrolerom) može streamati igre s lokalnog računala, kroz Nvidia Grid platformu, a moguće je Shield Tablet koristiti i kao minijaturnu konzolu. Kupovinom i spajanjem do četiri kontrolera (59 američkih dolara) koji u mnogočemu podsjećaju na prvi Shield uradak (ručna igraća konzola) te spajanjem na TV uređaj, ovaj gadget postaje istinskom malom konzolom, a kompanija navodi kako je vrijeme odziva svedeno na više nego prihvatljive razine.


U konačnici, Shield Tablet je moguće koristiti i za prijenos videa na platformu Twitch.tv.

Osim svijeta igara, Nvidia navodi kako je riječ o izvrsnom tablet računalu i za druge zadaće, a kako sve izgleda u praksu moguće je vidjeti u filmićima u nastavku: