DOBRA VIJEST

Novi uspjeh za Photomath: Otkrili u što će uložiti dobivenih 23 milijuna dolara

18.02.2021 u 12:48

Bionic
Reading

Photomath će novu investiciju uložiti u povećanje broja zaposlenika, ulaganje u razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja te skaliranje razvoja proizvoda i marketinga

Tvrtka Photomath, tvorac istoimene najpopularnije aplikacije za učenje matematike u svijetu s više od 220 milijuna preuzimanja, osigurala je 23 milijuna dolara za financiranje iz serije B, pod vodstvom investitora Menlo Ventures, a uz sudjelovanje GSV Ventures, Learn Capital, Cherubic Ventures i Goodwater Capital.

Photomath će novu investiciju uložiti u povećanje broja zaposlenika, ulaganje u razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja te skaliranje razvoja proizvoda i marketinga.

'Photomath transformira način učenja matematike te pomaže u savladavanju zapreka povezanih s instrukcijama i učenjem na daljinu.

Uz ovu najnoviju investiciju, Photomath će nastaviti pružati prijeko potreban most između virtualnog učenja i interaktivnog pristupa rješavanju zadataka, kako bi svim učenicima omogućio jednake prilike', rekao je Damir Sabol, izvršni direktor i osnivač tvrtke Photomath.

Puna monetizacija i dalje nije prioritet

Sabol nije želio otkriti koliki su udjel ulagači dobili za 23 milijuna dolara, ali je rekao kako je udjel suosnivača sada manji od 50 posto.

Ne razmišlja o izlaznoj strategiji, a puna monetizacija aplikacije i dalje mu nije prioritet. 'Želim napraviti najbolji proizvod na svijetu', ustvrdio je. Ipak, spomenuo kako razmišlja o mogućem širenju i na podršku za pružanje poduke putem aplikacije, između ostalog.

Podsjećamo, riječ je o besplatnoj aplikaciji koja služi kao digitalni instruktor matematike, a pomaže učenicima i roditeljima koji se bore s izazovima rješavanja matematičkih zadataka.

Zadatak može biti napisan ručno ili računalno, a Photomath koristi računalni vid i strojno učenje kako bi prepoznala i trenutno riješila matematičke zadatke u rasponu od osnovnih aritmetičkih pa sve do složenijih zadataka diferencijalnog i integralnog računa.

Uz rješenje, aplikacija nudi i detaljne upute za svaki korak, koje objašnjavaju učenicima kako da riješe zadatak i savladaju matematičke koncepte.

Dobra pozicija

'Odmah smo bili impresionirani Damirom kao osnivačem još jedne uspješne tvrtke i njegovim opsežnim znanjem u području strojnog učenja i mobilnih tehnologija.

Kad se suočio s nemogućnošću da svojim sinovima pomogne u domaćoj zadaći iz matematike, iskoristio je svoje iskustvo i stručnost da stvori Photomath i riješi problem', rekao je JP Sanday, partner u Menlo Ventures.

'S obzirom na dostupnost aplikacije Photomath na pametnim mobilnim uređajima, tvrtka je u dobrom položaju da zamijeni veliko tržište online podučavanja te pruži visokokvalitetnu podršku učenju nadohvat ruke učenika diljem svijeta', dodao je Sanday.