ONE UI 3.1

Samsung ima vijesti koje će oduševiti vlasnike nekih starijih Galaxy uređaja

18.02.2021 u 09:21

Bionic
Reading

Novi One UI 3.1 ne dolazi samo na Galaxy S21. Softver je kompatibilan sa Galaxyjem S20 i Noteom 20, kao i Galaxyjem Z Foldom 2 i Z Flipom

Samsung je tijekom predstavljanja najnovijih uređaja iz linije Galaxy S21 spominjao i velik broj softverskih nadogradnji - točnije, One UI 3.0. Nadogradnja je donijela puno novih značajki koje, prenosi Engadget, uskoro dolaze i na starije uređaje, uključujući Galaxy S20 i Note 20, kao i Galaxy Z Fold 2 i Galaxy Z Flip.

Nakon što ih korisnik nadogradi na One UI 3.1, stariji uređaji dobit će pet novih značajki.

Za početak, tu je Enhanced Single Take koji omogućava snimanje fotografija i videa odjednom. Tu je i Multi Mic Recording koji pruža mogućnost snimanja putem mikrofona na uređaju, kao i jednog vanjskog koji se na smartfon spaja putem veze Bluetooth. Aplikacija Gallery dobit će alat pod imenom Object Eraser koji pomoću umjetne inteligencije može brisati elemente iz slike - zamislite nešto slično Photoshopovom Content-Aware Fillu i bit ćete dovoljno blizu.

Sve što treba napraviti je izabrati predmet koji želite maknuti i softver će odraditi ostatak posla, premda rezultati mogu varirati zavisno o tome koliko je 'uljez' na slici jasno vidljiv.

TEHNO PREGLED

Slušalice, novi Galaxy S21, privjesci - pogledajte što je sve Samsung predstavio

Pogledaj galeriju

Tu je također i Eye Comfort Shield, koji nadograđuje značajku koja je već bila dostupna na u One UI-ju 3.0 te koja smanjuje količinu izbačenog plavog svjetla. Adaptivna postavka zaslona podesit će boju prikaza uređaja zavisno o dobi dana, s time da korisnik može birati temperaturu boje i odrediti raspored. Konačno, tu je i Private Share koji omogućeva dodavanje 'roka trajanja' podacima koje šaljete drugima.

Nova nadogradnja na One UI 3.1 dolazi danas, a bit će prvo dostupna na izabranim tržištima.