osvježenje

Edge će uskoro dobiti veliku nadogradnju, pogledajte što nam je Microsoft pripremio

16.02.2021 u 09:15

Bionic
Reading

Microsoftov popularni preglednik uskoro će dobiti widgete, kao i značajku koju čekamo već dulje vrijeme

Microsoft žurno nadograđuje svoj sve popularniji preglednik. Edge bi, prema Windows Latestu, u sljedećoj nadogradnji trebao dobiti tri nove značajke: widgete, pretragu kartica i izbornik za proširenja.

Widgeti će korisnicima tijekom dana pomoći pratiti niz bitnih informacija - prvi na redu bit će onaj posvećen vijetima, piše Makeuseof.

Pretraga po svim karticama, nešto što Chrome ima već dulje vrijeme, konačno dolazi u Edge. Microsoft je na nekoliko navrata najavljivao dolazak ove korisne značajke, a sad će ju konačno i uvesti.

Za kraj, Edge će napokon dobiti menadžer za proširenja. Riječ je o novoj ikonici u obliku komada slagalice koja nakon klika izbacuje listu aktivnih ekstenzija koje korisnik može brzinski aktivirati ili deaktivirati.

Kad stiže?

Točan datum dolaska nove nadogradnje za Edge još nam nije poznat, no moguće je da stiže u paketu sa velikom nadogradnjom za Windowse 10.

Nova nadogradnja za Edge stiže kao dio Microsoftove inicijative za povratak na sam vrh tržišta preglednika. Tehnološko div se pohvalio kako Edge sa 5.25 posto udjela u tržištu sad nadvladava Firefox koji drži 3.35 posto američkog tržišta. Niti jedan od preglednika još nije došao ni blizu Chromeu koji prema posljednjim izvješćima drži 45.83 posto tržišta.