4K POSVUDA

Novi Sonyjev mobitel snimat će 4K video

23.01.2014 u 18:06

Bionic
Reading

Sonyjeva sljedeća smartphone perjanica bi mogla imati i mogućnost snimanja videa u razlučivosti 4K (3.840 puta 2.160 piksela). Za kompaniju je ova godina počela predstavljanjem brojnih noviteta upravo u tom 4K UHD (2.160p) segmentu

Jedan od takvih noviteta u obliku kamkordera FDR-AX100E je nedavno otkriven, a po svemu sudeći trebali bi slijediti i pametni telefoni. Time bi Sony zapravo hvatao korak sa Samsungom, čiji je uređaj Galaxy Note 3 već neko vrijeme u stanju snimati 4K video. Ipak, Samsungov uređaj je to u stanju samo ako koristi Qualcommov čip Snapdragon 800, ne i kompanijino vlastito rješenje Exynos 5420.
S druge strane, Sony u pravilu koristi samo Qualcommove čipove, što bi moglo značiti da će osim perjanice i drugi niz modela dobiti tu mogućnost.

Stranica XperiaBlog je nešto detaljnije pogledala nadogradnju operativnog sustava Android (KitKat) za Sonyjeve pametne telefone i otkrila kako se u postavkama za snimanje videa nalazi i opcija snimanja u razlučivosti 4K. Naravno, za bilo kakvu potvrdu informacija valjat će pričekati službene najave - od kojih se barem jedna očekuje za vrijeme Mobile World Congressa u veljači.