IDEMO ISPOČETKA

Novi Need for Speed povratak je korijenima

22.05.2015 u 15:34

Bionic
Reading

EA je objavio da će se novi Need for Speed na tržištu pojaviti u jesen ove godine, i to u obliku reboota

Obožavatelji serijala prošle godine nisu dobili ni jednu Need for Speed igru, što se nije dogodilo više od desetljeća. Ekipa iz EA i Ghost Gamesa odlučila je, kaže, stati na loptu i vidjeti što želi učiniti s franšizom, ali i vidjeti što priželjkuju igrači.

Rezultat dugoročnog mozganja? Na kraju su Need for Speed odlučili vratiti korijenima i napraviti – reboot. On će biti, na veselje mnogih, inspiriran tzv. podfranšizama Underground i Most Wanted utoliko što će naglasak biti na modifikaciji automobila i utrkama koje će se održavati od zalaska do izlaska sunca.

'Možemo reći da se franšiza malo pogubila… Posljednjih nekoliko godina franšiza je išla od studija do studija. Zbog toga se sada vraćamo korijenima', izjavio je Marcus Nilsson iz Ghost Gamesa koji je naglasio da 'povratak između ostaloga znači i snažan scenarij zbog kojeg će igračima biti stalo do automobila'.

Igra je u razvoju za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a objavljen je i prvi teaser (koji je zbog samo EA-u jasnih razloga u trunčicu više od pola minute uspio ubaciti više trzaja kamere od čitavog Cloverfielda).