NOVITETI

Novi kompaktni fotoaparati iz Canona stat će svakome u džep

02.02.2017 u 08:35

Bionic
Reading

Canon je predstavio tri nova kompaktna fotoaparata: tanke i moderne modele IXUS 185 i IXUS 190 te mini fotoaparat iz prijelazne ('bridge') kategorije sa superzumom PowerShot SX430 IS

Novi modeli IXUS najtanji su u ponudi, što znači da su vrlo prenosivi te u sebi pohranjuju nanjoviju tehnologiju. 45x zum modela PowerShot SX430 IS tako je, recimo, napravljen je za snimanje izbliza.

Svi novi fotoaparati snimaju u kvaliteti od 20 megapiksela i filmove u HD 720p uz optičke zumove. 8x optički zum modela IXUS 185 i 10x zum modela IXUS 190 vraćaju se u kućište koje je tako kompaktno da se može lako ubaciti u džep ili torbicu, dok digitalni ZoomPlus udvostručuje raspon zuma, što je savršeno za snimanje teških snimaka u punoj razlučivosti. Za snimke iz velike udaljenosti tu je 45x optički zum modela PowerShot SX430 IS, dok 90x ZoomPlus korisnika dovodi još bliže.

Za snimanje u najboljem osvjetljenju IXUS-ova nova značajka Easy Auto automatski odabire najbolje postavke fotoaparata i zaključava gumbe tako da ih je nemoguće pritisnuti greškom. Za dodatnu jednostavnost korištenja, Auto Zoom pametno odabire najbolje kadriranje za fotografije i filmove – sve ovisno o broju osoba na snimci.

Svakim pritiskom zatvarača Canonova pametna stabilizacija slike pomaže da slike budu jasne i s minimalnim zamućenjem. Osam načina rada stalno se prilagođavaju sceni koja se snima, od snimanja s tronošca do pomicanja objektiva lijevo i desno tijekom snimanja motiva u pokretu, dok dinamička stabilizacija slike uklanja svaku naznaku trešnje za snimanja videozapisa.

Kod svih novih fotoaparata novost je gumb za datum koji dodaje oznaku datuma i vremena slikama kao vizualni podsjetnik kad su slike točno snimljene. Uređaji omogućuju lako dijeljenja snimki izravno na društvene mreže pomoću ugrađenog Wi-Fija ili u slučaju modela IXUS 190 i PowerShot SX430 IS zajedničkim dodirivanjem fotoaparata i mobitela pomoću NFC-a.

Za više informacija posjetite službene stranice Canon.