VELIKO ZANIMANJE

Novi iPhonei su rasprodani i neće ih biti u Appleovim trgovinama ovaj petak

15.09.2016 u 12:33

Bionic
Reading

U Appleovim trgovinama od petka će potrošači moći ugrabiti tek određena izdanja novih iPhonea - jer su sve ostale varijante potpuno rasprodane. Mashable prenosi kako će se iPhone 7 u 'Silver', 'Gold' i 'Rose Gold' izdanju naći tek u ograničenim količinama u Appleovim trgovinama. I to je to - iPhone 7 Plus neće biti dostupan niti u jednom izdanju, a valja zaboraviti i na 'Jet Black' boju kućišta obične sedmice

Kupci su posebno zanimanje pokazali upravo za 'Jet Black' izdanje vidljivo na naslovnoj fotografiji. Prednarudžbe za ta izdanja novih iPhonea otvorene su 9. rujna, a nedugo nakon stvari su potpuno rasprodane. Prednarudžba je, naravno, još uvijek moguća, ali za iPhone 7 u toj boji valja čekati tri do pet tjedana, ili čak studeni za iPhone 7 Plus.

Prodaja iPhonea kao i svake godine polučuje izvrsne rezultate, no nije jasno koliko je Apple uopće pripremio jedinica za prodaju. Upravo zbog ograničenih zaliha, Apple je odlučio ne objavljivati koliko novih iPhonea su prodali. I dok je iPhone možda dosegnuo vrhunac prodaje sudeći po prethodnim poslovnim rezultatima, postoji i mogućnost da su u Appleu debelo podcijenili potražnju. A možda se pak samo 'igraju' s korisnicima.

Mashable piše kako za sada nema informacija kada će se 'Jet Black' izdanje novih iPhonea moći vidjeti u trgovinama.

Što se korisnika iz Hrvatske tiče, Hrvatski Telekom predbilježbe će početi primati tijekom petka 16. rujna 2016.