PREKINUTA TRADICIJA

Apple više ne objavljuje odmah koliko je prodao iPhonea

09.09.2016 u 17:05

Bionic
Reading

Prijašnjih godina Apple je redovno objavljivao broj iPhonea prodanih tijekom prvih nekoliko dana nakon predstavljanja novih modela. To se ove godine neće dogoditi

Prijašnjih godina Apple je redovno objavljivao broj iPhonea prodanih tijekom prvih nekoliko dana nakon predstavljanja novih modela. Također, svake godine bi objavili kako su prodali više uređaja nego godinu prije.

Pa, to se ove godine neće dogoditi. U pisanoj izjavi koja je iz Cupertina poslana CNBC-ju stoji kako Apple više neće objavljivati koliko je iPhonea 7 i 7 Plus prednaručeno, kao ni koliko ih je prodano tijekom prvog vikenda. 'Početna prodaja', naveli su, 'bit će rukovođena opskrbom, ne potražnjom, pa smo odlučili kako ti brojevi više nisu reprezentativni za naše ulagače i kupce.'


Moguće je kako u Appleu ne znaju kako dobro će prodaja iPhonea 7 ići, ali to se čini malo vjerojatnim. S druge strane, moguće je i kako doslovno nemaju dovoljno prodanih uređaja kako bi potukli vlastiti prošlogodišnji rekord.

Tada su u tri dana prodali 13 milijuna primjeraka iPhonea 6S i 6S Plus. Godinu prije 6 i 6 Plus zabilježili su deset milijuna. 5 i 5C došli su do devet milijuna u 2013., a 5 do pet milijuna u 2012.

Je li moguće kako je riječ o posrednom priznanju kako je prodaja iPhonea dosegla plafon? Vidjet ćemo kad stignu godišnji rezultati.

Više:GSM Arena