GEJMING

Novi Call of Duty dolazi danas - i potpuno je besplatan

10.03.2020 u 10:06

Bionic
Reading

Call of Duty: Warzone je najnoviji Activisionov battle royale naslov ispunjen akcijom i pucnjavom, a bit će dostupan na svim popularnim platformama danas u 16 sati

Activision je konačno u cijelosti razotkrio najnoviji naslov Call of Duty: Warzone, free-to-play battle royale naslov u maniri Fortnitea. Warzone je akcijska pucačina koja će biti podijeljena na dva osnovna moda: Battle Royale i Plunder.

Battle Royale je 'standardni' jedan-protiv-svih scenarij u kojem ovog puta sudjeluje 150 igrača razvrstanih u timove od tri člana koji pokušavaju propucati konkurenciju boreći se u sve manjem i manjem igrivom području okrunjenom otrovnim plinom. Plunder je također igra za timove od tri igrača, samo što je za razliku od Battle Royalea usredotočena na pljačkanje posebnih ciljeva i lokacija s velikim naglaskom na borbu među igračima (koje, pogodilli ste, također možete opljačkati).

Trik kod Plundera je što tim u jednom danom trenu može imati isključivo jedan aktivni ugovor (Contract) koji igrače tjera da pronalaze seriju kovčega s plijenom. Sakupljeni novac može se trošiti na bonuse poput mogućnosti otkrivanja sljedećeg sužavanja teritorija prije nego što se ono desi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Activision

Oba moda igre koriste isu mapu pod imenom Verdansk koja, prema Activisionu, sadrži 'više imenovanih zona i preko 300 točaka vrijednih pažnje'. Putovanje Verdanskom ostvarivo je i pomoću raznih vozila poput terenaca, taktičkih rovera, SUV-ova, teretnih kamiona i helikoptera.

Warzone će, prema Activisionu, podržavati cross-play i sustav napredovanja, što znači da igrači Modern Warfarea svoje sezonske propusnice mogu koristiti i u Warzoneu. Svi igrači koji igraju Warzone će beneficije zarađene u igri moći koristiti i u Modern Warfareu.

Igra će biti besplatna i bit će dostupna na PlayStationu 4, Xboxu One i PC-ju danas od 16 sati.