'MAČKE NA TOČKE'

Nova domaća aplikacija djecu će naučiti različitostima

05.11.2014 u 11:47

Bionic
Reading

Interaktivna slikovnica nastala u hrvatskoj produkciji, 'Mačke na točke', prošlog je tjedna objavljena na iTunes App Store-u, a radi se o mobilnoj aplikaciji za djecu iznad četiri godine starosti. 'Mačke na točke' ('Cats With Spots') je prvi projekt iz planiranog serijala o životinjama pod nazivom 'Čudesne životinje' ('Amazing Animals') riječke autorice Ive Vlašimsky u suradnji sa zagrebačkim branding i dizajn biroom DvasaDva

Okosnica ove interaktivne slikovnice je zabavna i edukativna priča o naizgled vrlo sličnim točkastim mačkama iz afričke savane: o gepardu i leopardu, koje mnogi zamjenjuju. Ideja je bila stvoriti zanimljiv i djeci privlačan sadržaj baziran na stvarnim činjenicama iz života ove dvije mačke, gdje bi se uz toplinu pričanja i zabavnu interakciju ponudila i dodatna edukacija o njihovim razlikama u stilu National Geographica.

Dok priču prate lijepe animirane ilustracije, na svakoj se stranici dodirom na posebno označenu ikonu pokreće i novi sadržaj sa stvarnim činjenicama, upotpunjen fotografijama ili video isječcima. Djeca kroz igru, zabavu i priču na taj način doznaju mnoge detalje iz života leoparda, geparda te neočekivanog prijatelja pavijana, ali i druge zanimljivosti savane.


Sama priča nastoji dati i pouku o uvažavanju međusobnih različitosti te tolerancije u odnosima. Interakcija se ponegdje pokreće na dodir, no ima i trešnje cijelog tableta, bojanja po ekranu te povlačenja elemenata. Mačkama se potežu repovi i brkovi, sijevaju munje, majmun se njiše, pada i krešti, gepard trči i još puno toga. Aplikacija je obogaćena i mnogobrojnim zabavnim zvukovima, uključujući izvorno glasanje životinja te upečatljive skladbe u afričkom stilu.

Na iTunesima je trenutačno dostupna engleska verzija slikovnice za iPad, a uskoro se može očekivati i verzija za iPhone 6 uređaje te i naracija na hrvatskom jeziku.