WINDOWS PHONE 8.1

'Normalne' notifikacije napokon dolaze i na Windows Phone

11.02.2014 u 14:51

Bionic
Reading

Microsoft trenutačno priprema prvu veću nadogradnju za Windows Phone 8. U nadolazeće izdanje bit će uključena i značajka pomoću koje ćete moći upravljati obavijestima

Pomoću te značajke moći ćete prilagoditi i upravljati obavijestima (notifikacijama) koje vam aplikacije šalju.

To se može zaključiti po snimke zaslona (screenshotu) iz interne prezentacije u PowerPointu koja je procurila iz Microsofta, a u kojoj su objašnjene pojedinosti vezane uz Notification Center.


Aplikacija, koju u divu iz Redmonda nazivaju Action Center, pojavljuje se kad kratko potegnete prstom po zaslonu od vrha prema dolje. Dobit ćete četiri osnovne brze postavke, prečace prema opcijama kao što su wi-fi, Bluetooth i drugim postavkama sustava.

Sve četiri možete prilagoditi svojim potrebama, a Action Center će također prikazati datum i stupanj popunjenosti baterije. Povučete li još malo prema dolje, dobit ćete prikaz cijele aplikacije.

Aplikacija će moći 'inteligentno' upravljati obavijestima - potiho ih dodavati, nadograđivati i brisati.

U izdanju Windows Phonea 8.1 Microsoft će, čini se, napokon razdvojiti upravljanje zvonom i obavijestima, odnosno medijskim sadržajem i aplikacijama.

Usto, u pripremi su virtualna pomoćnica Cortana, Foursquare, Bing i drugi izvori podataka. Nadogradnja bi trebala biti predstavljena tijekom konferencije Build developer u travnju, piše Verge