videorecenzija

Nokia 5 dragulj je među pametnim telefonima srednjeg ranga

21.03.2018 u 07:03

Bionic
Reading

Odličan dizajn, funkcionalnost i dugotrajnost baterije uzdižu ovog srednjostrujaša iznad konkurencije, a što sve točno Nokia 5 nudi svojim korisnicima, pogledajte u videorecenziji

Nokia 5 dragulj je među pametnim telefonima srednjeg ranga. Upakirana u kompaktno aluminijsko kućište glatko zaobljenih rubova, djeluje skuplje i ekskluzivnije no što doista jest, a sve zahvaljujući odličnom dizajnu.

Kvalitetan dizajn vidi se i po lakoći upravljanja uređajem. Čak i jednom rukom. Fino je balansiran i nije težak, a kvalitetno izrađene tipke uvijek su nadohvat prsta i dovoljno razmaknute kako ih ne biste slučajno pritisnuli.

Ovaj se srednjostrujaš među konkurencijom izdvaja i po tome što je opremljen čitačem otiska prsta. Ugrađen je u tipku Home pri dnu prednje strane uređaja za što lakši i brži pristup.

Takvi čitači još uvijek nisu česta pojava među pametnim telefonima koje možete naći po ovoj cijeni. Nokijin je jednostavan za postavljanje te visoko pouzdan i precizan pri korištenju. Na njega se možete osloniti kako biste zaštitili osobne podatke, fotografije, poruke i druge sadržaje na svom mobilnom ljubimcu.

Drugi adut kojim se Nokia 5 može pohvaliti je baterija kapaciteta 3000 miliampersati. Osigurat će vam sate i sate razgovora, surfanja, gledanja videa i igranja. U samo 15 minuta možete ju dopuniti za još nekoliko sati korištenja. Uz to, prikazat će vam koje aplikacije najviše troše bateriju kako biste mogli uštedjeti kad je panika.

Jasan, oštar i prostran zaslon dijagonale 5,2 inča posebno je pogodan za čitanje duljih tekstova. Podjednako će dobro poslužiti i kad posegnete za filmovima ili igrama. Osmojezgreni Qualcommov procesor pobrinut će se za brzo otvaranje i glatko korištenje aplikacija koje svakodnevno koristite.

Za Nokiju 5 već je dostupno najnovije izdanje Androida 8 Oreo, koje na ovom izvrsnom pametnom telefonu besprijekorno funkcionira. Otkrit ćemo vam i mali trik: zadržite li pritisak na ikonici, dobit ćete više informacija o aplikaciji.

Ugrađenih 16 gigabajta memorije možete proširiti čak do 128 gigabajta. Zato se ne morate brinuti hoće li stati sve fotografije i videozapisi koje ćete snimiti stražnjom kamerom s 13 i prednjom s osam megapiksela.

Ako se ne želite odreći slušalica, dizajneri Nokije 5 mislili su na vas. Pri vrhu je klasični audioulaz, a podržava i bežično povezivanje Bluetoothom 4.1. Poželite li glasnije slušati glazbu bez slušalica, za to je zadužen zvučnik smješten pri dnu.

Planirate li kupnju pametnog telefona srednje kategorije, teško ćete naći uređaj koji tako dobro izgleda i nudi sve što ima Nokia 5.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Nokijom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.